Στο τραπέζι οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης

Στο τραπέζι οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης

Στόχος η δημιουργία οδικού χάρτη για συνολική αναδόμηση του επενδυτικού πλαισίου.

Οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την απλοποίηση των διαδικασιών και την τυποποίηση και εφαρμογή πρότυπων κανόνων που θα μειώσουν σημαντικά τους χρόνους που απαιτούνται, συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τους εκπροσώπους της διοίκησης του ΣΕΒ, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο, Χ. Κυριαζή, τους αντιπροέδρους, Ευθ. Βιδάλη και Σ. Καλλιτσάντση και τον διευθυντή Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, Φ. Δεληγιάννη.

Διαβάστε: Γερμανία: «Όχι χρήματα χωρίς την υλοποίηση και του τελευταίου όρου»

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι το ΥΠΕΚΑ εργάζεται εντατικά και με διαφάνεια για την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δημιουργία ενός οδικού χάρτη που θα οδηγήσει σε συνολική αναδόμηση του επενδυτικού πλαισίου, για να γίνει σταθερό, πιο φιλικό και πιο ελκυστικό, όχι μόνο για τις μεγάλες, αλλά κυρίως για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε στενή συνεργασία, να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν προτάσεις για να βελτιωθεί το επενδυτικό περιβάλλον και να απελευθερωθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, – Παντελής Σαίτας