Στο τραπέζι το ενδεχόμενο να έχει «ημερομηνία λήξης» το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο τραπέζι το ενδεχόμενο να έχει «ημερομηνία λήξης» το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην πλατφόρμα, στην οποία προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό, σε σχέση με το χαμηλό επίπεδο του προηγούμενου μήνα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από ένα χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», επισήμανε.