Στο twitter και ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Στο twitter και ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Στο πρώτο του tweet, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τιμά τον Νέλσον Μαντέλα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, ηλικίας 89 ετών, άνοιξε λογαριασμό στο Twitter με στόχο να αποτίνει φόρο τιμής στο Νέλσον Μαντέλα και ήδη έχει αποκτήσει σήμερα 60.000 followers.

«Η Μπάρμπαρα (σ.σ. η σύζυγός του) κι εγώ θα θέλαμε να συμμετάσχουμε στην αντιπροσωπεία η οποία μετέβη για να τιμήσει τον πρόεδρο Μαντέλα σήμερα», έγραψε ο Μπους, και το μήνυμα αυτό αποτελεί το μοναδικό tweet στο νέο του λογαριασμό @GeorgeHWBush.


«Προσευχόμαστε για εκείνον και τους συμπατριώτες του» προσέθεσε ο Μπους στο λογαριασμό του στον οποίο αυτοπαρουσιάζεται με λιτό και επίσημο τρόπο: «Ο 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ».

Διαβάστε ακόμη: Η selfie του Ομπάμα και η «καταιγίδα» στα social media

Ο Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και υπήρξε διευθυντής της CIA και πρεσβευτής της χώρας του στον ΟΗΕ, καθώς και αντιπρόεδρος του Ρόναλντ Ρίγκαν, υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 1989 έως το 1993. Ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του 1992 από τον Μπιλ Κλίντον, στο τέλος μιας θητείας που σημαδεύτηκε από τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου.

Ο Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος ζει στο Χιούστον, στο Τέξας, προσεκλήθη από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ταξιδέψει στη Νότιο Αφρική για να αποτίνει φόρο τιμής στον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 95 ετών.

Όμως ένας εκπρόσωπός του εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ήταν πολύ καταπονημένος για να ταξιδέψει τόσο.

Τρεις άλλοι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ ταξίδεψαν έως το Γιοχάνεσμπουργκ για να συμμετάσχουν στην επιμνημόσυνη τελετή για το Μαντέλα: ο Μπιλ Κλίντον, ο -γιος του Μπους- Τζορτζ Ουόκερ Μπους, πρόεδρος από το 2001 έως το 2009, καθώς και ο Τζίμι Κάρτερ, με θητεία από το 1977 έως το 1981, επίσης ηλικίας 89 ετών.

Ο Τζορτζ Ουόκερ Μπους, ο οποίος σπανίως μιλάει για πολιτικά θέματα δημόσια αφότου εγκατέλειψε την εξουσία, έχει έναν ονομαστικό λογαριασμό στο Twitter, όμως ο λογαριασμός αυτός (@GeorgeWBush) είναι κλειδωμένος, χωρίς tweets ή ακολούθους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο