ΣΤΟΑ φεστιβάλ: 7 δρώμενα σε 4 στοές, εκεί που δεν το περιμένεις

ΣΤΟΑ φεστιβάλ: 7 δρώμενα σε 4 στοές, εκεί που δεν το περιμένεις

Η ομάδα των atenistas «τρυπώνει» στις στοές της πόλης και σε καλεί σε μια γιορτή γεμάτη μουσική και τέχνη. 

Αυτό το Σάββατο 29 Μαρτίου από τις 11:00 έως τις 22:00 η φοιτητική ομάδα intra των atenistas σας προσκαλεί να μπείτε στις στοές του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας για να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία.

Κοινό σημείο αναφοράς των καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, παιδικών εργαστηρίων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων είναι οι νέοι να γνωρίσουν τα περάσματα του κέντρου και οι μεγαλύτεροι να θυμηθούν τη ζωή και τη σημασία που είχαν οι χώροι αυτοί για την εμπορική κίνηση της Αθήνας.

Σκοπός της δράσης  οι Αθηναίοι να αγκαλιάσουν όχι μόνο αυτές αλλά όλες τις στοές της πόλης και να τις εντάξουν και πάλι στις καθημερινές διαδρομές του.

To πρόγραμμα του ΣΤΟΑ φεστιβάλ θα περιέχει τα πάντα. Από παιδικό εργαστήρι και θεατρικό αυτοσχεδιασμό μέχρι ρεμπέτικο γλέντι και after party.

Παράλληλα, όλη την ημέρα στο υπόγειο της Στοάς Ανατολής (Αριστείδου 10-12) θα βρίσκεται η εγκατάσταση Παρουσία-Απουσία της εικαστικού MariView, η οποία μέσα από ήχο και εικόνα θα επαναφέρει τη ζωή που είχαν οι στοές στο παρελθόν.

Μαζί με φωτογραφίες που αναδεικνύουν όψεις της τωρινής κατάστασης αποσύνθεσης και εγκατάλειψης των στοών, στόχος της είναι να κινητοποιηθούν οι πολίτες να αποβάλλουν το φόβο τους για αυτές και να τις γνωρίσουν υπό ένα νέο φως.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί αρχιτεκτονικός ιστορικός περίπατος σε 17 στοές της πόλης με την αρχιτέκτονα Μάγδα Σγουρίδη που ερευνά τις Αθηναϊκές Στοές μέσα από το Athenian Stoai project.

Διαβάστε ακόμα:

«Rethink Greece»

«Κλασικισμός και Ευρώπη»: Εκθέσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ

Η Ελλάδα της κρίσης σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ