Οι στόχοι της Endeavor για τα επόμενα τρία χρόνια

Οι στόχοι της Endeavor για τα επόμενα τρία χρόνια

Η ένταξη 30 ακόμα εταιρειών στο δίκτυο της, αποτελεί τον κύριο στόχο της Endeavor για την προσεχή τριετία.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα στις ΗΠΑ, που στηρίζει και προωθεί επιλεγμένους επιχειρηματίες σε 21 χώρες με τη βοήθεια ενός ισχυρού δικτύου 3.000 επιχειρηματικών ηγετών και έμπειρων στελεχών, συμπλήρωσε ήδη δύο χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Η Endeavor Greece ξεκίνησε τη λειτουργία της το Σεπτέμβριο του 2012 και αποτέλεσε τον πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό του οργανισμού. Η πρωτοβουλία της ίδρυσης ανήκει στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και το ελληνικό γραφείο στηρίζεται από ένα 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από κορυφαίους επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους. Έχει, επίσης, αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με οργανισμούς, που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη στήριξη στους επιχειρηματίες, όπως η Εθνική Τράπεζα, που εξασφαλίζει πρόσβαση σε κεφάλαια μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds.

Σήμερα στο δίκτυό της ανήκουν 11 εταιρείες, μετά από μια ενδελεχή διαδικασία επιλογής. Οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται αθροιστικά κύκλο εργασιών 110 εκατομμυρίων ευρώ και απασχολούν άμεσα και έμμεσα 3.500 εργαζόμενους. Το 80% των θέσεων αυτών είναι εκτός Αθηνών, στηρίζοντας την ελληνική περιφέρεια. Οι τομείς που δραστηριοποιούνται είναι κυρίως ο αγροδιατροφικός, ο τουρισμός και η τεχνολογία, αξιοποιώντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα, αλλά και κλάδοι που βρίσκονται σε ευρύτερη αναδιάρθρωση, όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Οι εταιρείες αυτές έχουν, επίσης, έντονη διεθνή δραστηριότητα με παρουσία και εξαγωγές σε 48 χώρες και έχουν προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια ύψους 25 εκ. Ευρώ. Οι εταιρείες αυτές είναι:

H Hellas Direct, online ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτου που ιδρύθηκε το 2011 με στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ασφαλιστικές εταιρίες εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Μέχρι σήμερα έχει λάβει συνολική επένδυση €12εκ. Ήταν μια από τις πρώτες που εντάχθηκαν στο δίκτυο της Endeavor το 2012.

Η Obrela Security Industries που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών αξιολόγησης και διαχείρισης του πληροφοριακού κινδύνου σε πολύπλοκα περιβάλλοντα μεγάλων εγχώριων και διεθνών (Global 500) οργανισμών και εταιρειών.

Η Out There Media που δραστηριοποιείται σε Mobile Advertising. Διαθέτει γραφεία σε 11 χώρες και συνεργάζεται με brands, διαφημιστικές εταιρείες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου ανά τον κόσμο με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας τους και της διάδρασης με τους καταναλωτές με πρωτοποριακό τρόπο.

Η εταιρεία ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΤ η οποία ιδρύθηκε το 1939 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στη Νότια Ελλάδα. Στην Ελλάδα κατέχει την 1η θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών στο 100% φυσικό βαλσαμικό ξίδι, σε διάφορες παραλλαγές, που παράγεται αποκλειστικά από Κορινθιακή σταφίδα. Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε 32 χώρες και πρόσφατα αύξησε σημαντικά την παρουσία της σε Αυστραλία και Τσεχία. Παράλληλα «ταξιδεύει» με τα αεροπλάνα της Aegean Air και της Saudi Airlines μέσω της συνεργασίας που ξεκίνησε το 2013.

Η Fereikos-Helix που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τα τέλη του 2007 με έδρα την Κόρινθο και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 175 εκτροφέων σαλιγκαριών, οι οποίοι λαμβάνουν τεχνογνωσία και πόρους από τη Fereikos-Helix για την παραγωγή υψηλής ποιότητας οργανικών προϊόντων. Μέσω του μοντέλου αυτού, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία φρέσκων σαλιγκαριών αλλά και τη δημιουργία μιας σειράς τυποποιημένων προϊόντων έτοιμων για μαγείρεμα. Η παραγωγή της εξάγεται κατά ποσοστό 70%, προωθώντας ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η HotelBrain που εξειδικεύεται στη διαχείριση και ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών βάσει ενός πρωτοποριακού μοντέλου. Στόχος είναι να βοηθήσει τους ξενοδόχους να επιτύχουν τα προσδοκώμενα λειτουργικά, ποιοτικά και οικονομικά αποτελέσματα. Σήμερα συνεργάζεται με 100 περίπου ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Τουρκία και Λίβανο.

Η Money Market που εξειδικεύεται στην παροχή ανεξάρτητων χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικών αγορών (e-marketplaces). Ξεκίνησε το 2006 με όραμα να γίνει ο σύμμαχος του Έλληνα καταναλωτή στη σύγκριση, επιλογή και απόκτηση του βέλτιστου χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού προϊόντος και υπηρεσίας. Έχει δημιουργήσει 70 θέσεις εργασίας από το 2011.

Η Ergon η οποία προωθεί την ελληνική γαστρονομία στην Ελλάδα και διεθνώς από το 2008 μέσω των 600 προϊόντων υψηλής ποιότητας που προσφέρει σε συνεργασία με 150 ανεξάρτητους Έλληνες παραγωγούς. Μέσα στο 2014 άνοιξε εστιατόριο-παντοπωλείο στο Λονδίνο, με 4.500 πελάτες μηνιαίως και πολύ πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του και το εστιατόριο στις Βρυξέλλες.

Η BrainΒox που προσφέρει μια ολοκληρωμένη και τεχνολογικά προηγμένη λύση μίσθωσης ποδηλάτων με το brand name EasyBike, συμβάλλοντας στη μείωση του κυκλοφοριακού και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε μεγάλες πόλεις. Ιδρύθηκε το 2008 και έχει ήδη εγκαταστήσει σε συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και μεγάλες εταιρείες, 75 αυτοματοποιημένους σταθμούς μίσθωσης με 1500 ποδήλατα στο σύνολο σε 16 πόλεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πολωνία.

Η Farmers Republic που έχει δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop. Προσφέρει στους παραγωγούς άμεση επαφή με τους καταναλωτές και εξασφαλίζει στους καταναλωτές άριστης ποιότητας, πιστοποιημένα βιολογικά και ολοκληρωμένης διαχείρισης παραδοσιακά προϊόντα (νωπά και τυποποιημένα).

Το TDG το οποίο ιδρύθηκε το 2006 και προσφέρει υπηρεσίες Ψηφιακής Διαφήμισης και Marketing με γραφεία στην Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία. Συνεργάζεται με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες, όπως η Microsoft (MSN, Outlook), το Facebook, η Appnexus, το Skype, η Samsung, το Shazam και η Sizmek καθώς και με δεκάδες τοπικούς «πρωταθλητές». To TDG απασχολεί περισσότερους από 110 επαγγελματίες στο χώρο του Digital Marketing στα κατά τόπους γραφεία του.

Η στήριξη που προσφέρει η Endeavor στους επιχειρηματίες είναι σε τρεις κυρίως άξονες: πρόσβαση σε αγορές, πρόσβαση σε δανειοδότηση και επένδυση και στρατηγική καθοδήγηση για θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, Branding και Επικοινωνίας. Σήμερα στο διεθνές δίκτυό της έχει ενταχθεί περισσότεροι από 900 αναπτυσσόμενους επιχειρηματίες από 600+ εταιρείες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει 400.000 θέσεις εργασίας.