Στόχο ανάπτυξης πάνω από 6% βάζει η Κίνα για φέτος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν θεωρείται ωστόσο ότι βάζει ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη. Αδύναμοι τομείς που λειτουργούν ως «εμπόδια» είναι οι καταναλωτικές δαπάνες, οι δύσκολες συνθήκες για τις μικρές επιχειρήσεις και η αυξανόμενη πίεση στη διατήρηση της σταθερής απασχόλησης.

Στόχο ανάπτυξης πάνω από 6% έχει θέσει η Κίνα για το 2021, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Κινέζος Πρωθυπουργός Li Keqiang, κατά την έναρξη των εργασιών του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, του κινεζικού κοινοβουλίου, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός της χρονιάς στη χώρα.

Δεν θεωρείται πάντως ότι βάζει ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη.

Όπως θυμίζει το CNBC, η Κίνα είχε ανάπτυξη ΑΕΠ κατά 2,3% πέρυσι -ήταν η μόνη μεγάλη οικονομία που αναπτύχθηκε εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της χώρας αμφισβητούνται, ωστόσο, συχνά για την ακρίβειά τους.

Ο πρωθυπουργός κινήθηκε σε θετικό τόνο μιλώντας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας από την πανδημία -ανέφερε ωστόσο ότι οι αδύναμοι τομείς που λειτουργούν ως «εμπόδια» είναι οι  καταναλωτικές δαπάνες, οι δύσκολες συνθήκες για τις μικρές επιχειρήσεις και η αυξανόμενη πίεση στη διατήρηση της σταθερής απασχόλησης.