Στόχος η λύση με «σύμμαχο» τα προαπαιτούμενα

Στόχος η λύση με «σύμμαχο» τα προαπαιτούμενα

Οι συμμαχίες και οι κινήσεις της κυβέρνησης μέχρι το επόμενο Eurogroup με στόχο τη συνολική συμφωνία. 

Με «όπλο» την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων, έπειτα από την υπερψήφιση των σχετικών τροπολογιών στη Βουλή την Παρασκευή, η Αθήνα εισέρχεται σε έναν τελευταίο κύκλο διεργασιών σε όλα τα επίπεδα, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου. Η ελληνική πλευρά, επέλεξε διαδικασίες-εξπρές για τα προαπαιτούμενα με στόχο να έρθει πιο κοντά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση προσβλέπει έως το κρίσιμο Eurogroup στην ενεργοποίηση «φίλιων δυνάμεων» και πρωτίστως της γαλλικής κυβέρνησης καθώς και της Κομισιόν.

Σημειώνεται πως και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει κύκλο επαφών με την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία τις αμέσως επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της κινητικότητας για το Eurogroup, ενώ την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μια πρόταση ανάλογη με αυτή που απέρριψε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, εφόσον αυτή συνοδεύεται από συγκεκριμένες αποφάσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης.