Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μιλάει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, Αθήνα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τις λεπτομέρειες της επαναλειτουργίας δημοτικών και νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Η ενημέρωση των συντακτών γίνεται χωρίς τη φυσική παρουσία τους ως μέσο για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, δηλαδή αμέσως μετά τις γιορτές.

«Πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα ζητήσουμε να μας υποδείξουν τη σύστασή τους βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, μία εβδομάδα νωρίτερα», δήλωσε, μιλώντας στο Mega.

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως αναγνώρισε ότι η φετινή χρονιά ενέχει μία αναστάτωση για όλους τους μαθητές και κυρίως για όσους θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως ανέφερε, «μόλις ανοίξουν τα σχολεία, θα δούμε πως έχει προχωρήσει η ύλη και θα εξετάσουμε εάν χρειάζεται οποιαδήποτε προσαρμογή σε κάθε πτυχή της εκπαίδευσης».