Στόχος της ΝΔ να ξανακερδίσει τους 600.000 χαμένους ψηφοφόρους

Στόχος της ΝΔ να ξανακερδίσει τους 600.000 χαμένους ψηφοφόρους

Η αποτίμηση του αποτελέσματος των διπλών εκλογών από την εκτελεστική γραμματεία υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Της Βίκυς Σαμαρά

Τέσσερις προϋποθέσεις για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές τέθηκαν σύμφωνα με κομματικές πηγές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας με θέμα την αποτίμηση του αποτελέσματος των διπλών εκλογών:

Πρώτον, να επιτύχει η κυβέρνηση να δώσει στους πολίτες με χειροπιαστό τρόπο να νιώσουν την προοπτική της ανάπτυξης. Κομματικές πηγές επικαλούνται σχετικά πως η ανεργία πέφτει ήδη συνεχώς, καθώς από 27,7% το Σεπτέμβριο το Φεβρουάριο είχε φτάσει στο 26,5%, και πως όπως έδειξε η περίπτωση της Πορτογαλίας ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας μπορεί να επιταχυνθεί, εκτιμώντας συνεπώς ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται συνεχώς.

Δεύτερον, διόρθωση αδικιών στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και ελαφρύνσεις, χωρίς να τίθεται η χώρα σε κίνδυνο να βρεθεί ξανά σε κρίση ελλειμμάτων. “Δεν τάζουμε αυτά που δεν έχουμε να δώσουμε, δεν παραβλέπουμε αυτά που μπορούμε να δώσουμε και δεν ξεχνούμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος της Ν.Δ. Σημειώνει δε πως η διόρθωση αδικιών ιδιαίτερα απέναντι στη μεσαία τάξη και τους αγρότες είχε προγραμματιστεί έτσι κι αλλιώς πριν τις διπλές κάλπες και τώρα επιταχύνεται.

Τρίτον, να μην υπάρξει ακυβερνησία, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δε θα συμβεί αφού οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της κυβέρνησης έπεσαν ήδη στο κενό.

Τέταρτον, επαναπατρισμός των 600.000 ψηφοφόρων που στις ευρωεκλογές δεν στράφηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έφυγαν από τη Ν.Δ, ψηφίζοντας χαλαρά, επιλέγοντας πολύ μικρά κόμματα ή απέχοντας. Η ερμηνεία του κόμματος της Ν.Δ είναι πως οι πολίτες αυτοί παραμένουν στην παράταξη, αλλά χρειάζεται συστηματική προσέγγιση τους. Η Συγγρού θα αναλάβει να καταγράψει τι έγινε ανά νομό και περιφέρεια, να εισηγηθεί και να συντονίσει όλες τις διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, τοπικά και κεντρικά.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr