Στον «αέρα» οι περικοπές στους συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές.

Μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς των ενστόλων και του Μισθοδικείου για τις αποδοχές των δικαστών, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να προτείνει επέκταση της αντισυνταγματικότητας και στις περικοπές που έγιναν στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, ιατροί διευθυντές ΕΣΥ κ.ά.).

Στην πιλοτική δίκη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δικαστική πρόταση θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, να ανατραπούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων και να επιστραφούν τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί από 1ης Αυγούστου 2012.

Διαβάστε ακόμη: ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών των ενστόλων από 1/8/2012

Τις απόψεις αυτές αναμένεται να υποστηρίξει, ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αν η πρόταση υιοθετηθεί από την Ολομέλεια, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά, ενώ με την επίσημη δημοσίευση της απόφασης θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις στα προς της 1ης Αυγούστου του 2012 επίπεδα.