Στον εισαγγελέα ο Τομπούλογλου για μίζα 25.000 ευρώ

Στον εισαγγελέα ο Τομπούλογλου για μίζα 25.000 ευρώ

Συνελήφθη για εκβιασμό ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη την Τρίτη για εκβίαση και παθητική δωροδοκία. Σύμφωνα με την αστυνομία είχε στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ, ποσό που φέρεται να απαιτούσε από ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να συνεχίσει τη σύμβασή της με το νοσοκομείο.

Την άμεση παύση του προέδρου του «Αγλαΐα Κυριακού» ζητά από το Ίδρυμα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός κάλεσε επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και, βάσει του καταστατικού του, τον έχει διορίσει, να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του ΔΣ, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του.

Εξάλλου, «με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ