Στον εισαγγελέα σήμερα ο Χρήστος Παππάς: Το παρασκήνιο της σύλληψής του

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Χρήστος Παππάς: Το παρασκήνιο της σύλληψής του
Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς απολογείται κατά τη διάρκεια της Δίκης της Χρυσής Αυγής, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού , Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019. Με την απολογία πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται η δίκη στις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χθες το βράδυ συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, θα οδηγηθεί σήμερα ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Ο Χρήστος Παππάς συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, όταν άντρες της Αντιτρομοκρατικής υπό άκρα μυστικότητα έφτασαν στην οδό 28ης Οκτωβρίου και αιφνιδίασαν τον άλλοτε υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Είχε εξαφανιστεί από την 1η Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη απόψε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Το παρασκήνιο της σύλληψής του

Η Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε τις έρευνες την τελευταία εβδομάδα καθώς είχε πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο σπίτι στου Ζωγράφου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς.

Στο διάστημα αυτό οι μυστικοί αστυνομικοί δεν είχαν δει τον Χρήστο Παππά να μπαίνει ή να βγαίνει από το διαμέρισμα. Προκειμένου να επιβεβαιώσουν την πληροφορία ότι βρίσκεται στο εσωτερικό του έκαναν κάποιες έρευνες στα οικιακά απορρίμματα που έβγαζε η 52χρονη από το διαμέρισμα.

Η επιχείρηση έγινε περίπου στις 22:00 το βράδυ παρουσία εισαγγελέα, ενώ φέρεται να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα και ήταν συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς.

Η γυναίκα που τον έκρυβε

Μια γυναίκα 52 ετών έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη απόψε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).