Στον Λευκό Οίκο οι «κορυφαίοι» της Silicon Valley

Στον Λευκό Οίκο οι «κορυφαίοι» της Silicon Valley

Συνάντηση με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις της NSA είχε ο πρόεδρος Ομπάμα με CEOs τεχνολογικών εταιρειών.

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) έχουν προκαλέσει τριγμούς στη σχέση της αμερικανικής κυβέρνησης με αρκετά κράτη ανά τον κόσμο, αλλά και με τις «αγαπημένες» εταιρείες των Αμερικανών, τις τεχνολογικές εταιρείες της Silicon Valley.

Λίγες ημέρες μετά το «ξέσπασμα» του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά των πρακτικών της NSA, o πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε στον Λευκό Οίκο κορυφαία στελέχη μερικών εκ των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων της Google και του Facebook, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, ο Έρικ Σμιτ της Google, ο Ριντ Χέιστινγκς του Netflix, ο Ντριου Χιούστον του Dropbox, ο Άλεξ Καρπ της Palantir Technologies και ο Άαρον Λέβι του Box.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα ενημέρωσε τα έξι στελέχη σχετικά με την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που είχε αναγγείλει τον Ιανουάριο, ενώ κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι «πληροφορίες, η τεχνολογία και η προστασία της ιδιωτικής ζωής».

«Ο πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα που θα κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται και παράλληλα υπάρχουν σημαντικά εργαλεία που μας κρατούν ασφαλείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ζούκερμπεργκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ομπάμα, όπου ο ιδρυτής του Facebook εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης της κυβέρνησης, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η NSA είχε «εισχωρήσει» στους σέρβερς του Facebook με σκοπό να μολύνει με κακόβουλο λογισμικό συγκεκριμένους υπολογιστές.

Διαβάστε περισσότερα:

Πώς η NSA «ξεγελούσε» τους στόχους της μέσω του Facebook

Γιατί ο Ζούκερμπεργκ είναι έξαλλος με τον Ομπάμα

Εγκαίνια για το online περιοδικό των αποκαλύψεων Σνόουντεν