Στον «πάγο» οι αποκρατικοποιήσεις στην ενέργεια

Στον «πάγο» οι αποκρατικοποιήσεις στην ενέργεια
Κτηριο ΔΕΣΦΑ επι της οδου Μεσογειων Φωτο/Χαρης Γκικας

Σε διαβούλευση η κυβέρνηση με τους θεσμούς – Τι θα γίνει με ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΣΦΑ.

Όλα στον αέρα φαίνονται πως είναι όσον αφορά το θέμα των αποκρατικοποιήσεων των ενεργειακών εταιρειών, όσο η αξιολόγηση παραμένει ανοιχτή. Ανοιχτά είναι τα ζητήματα του 17% της ΔΕΗ, του 65% της ΔΕΠΑ και του 35% των ΕΛΠΕ, που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Την Τετάρτη πηγές του υπουργείου Ενέργειας αναφερόμενες στο θέμα τόνιζαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική διαβούλευση με τους δανειστές.
«Τα πάντα είναι ανοικτά. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα προχωρήσουμε με βάση το παλιό μοντέλο, δεν θέλουμε να πουλήσουμε τα ποσοστά των ενεργειακών επιχειρήσεων, και μην ξεχνάτε ότι κάποια θα μεταφερθούν στο νέο υπερ Ταμείο», ανέφεραν σχετικά.

Μάλιστα τα στελέχη του ΥΠΕΝ στην επισήμανση ότι οι αποκρατικοποιήσεις προβλέπονται από το Μνημόνιο δεν φάνηκε να συμφωνούν, αναφέροντας ότι η υποχρέωση της χώρας αφορά μόνο την προκήρυξη για την πρόσληψη συμβούλων που θα εισηγηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ τον βέλτιστο τρόπο για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ποσοστών. Επανέλαβαν ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποια απ’ αυτά θα μεταφερθούν στην νέα Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών και Περιούσίας (υπερ-Ταμείο) και ποια όχι, καθώς η συζήτηση με τους δανειστές είναι ανοικτή.

Στο μεταξύ, ανοικτά παραμένουν όλα τα σενάρια και για ως προς τον ΔΕΣΦΑ, με μόνο σίγουρο ότι ένα ποσοστό του θα πουληθεί, καθώς το θέμα αποτελεί ουρά από την πρώτη αξιολόγηση.

Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό, άγνωστο ωστόσο παραμένει τι ποσοστό θα πουληθεί, αν θα είναι το 66% όπως στον αρχικό ή χαμηλότερο. Το υπουργείο Ενέργειας εμφανίζεται να θέλει την παραμονή υπό δημόσιο έλεγχο του 51% της εταιρείας, δηλαδή να ακολουθήσει διαδικασία κατά τα πρότυπα του ΑΔΜΗΕ.

Την ίδια ώρα, σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται ότι πορεύονται οι αποκρατικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το σύννομο της σύμβασης πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αν και η σύμβαση αυτή κατατέθηκε στο δικαστήριο την 1η Σεπτεμβρίου 2016, εν τούτοις, τέσσερις μήνες μετά, δεν υπάρχει ακόμη η σχετική απόφαση.