Στον πάτο της θάλασσας 2.000 Porsche και Audi (Βίντεο)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε πλοίο που μετέφερε 2.000 καινούργια αυτοκίνητα Audi και Porsche με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί.

Το πλοίο Grande America έπλεε στα ανοιχτά των ακτών της Γαλλίας όταν προκλήθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στο κατάστρωμά του. Το πλήρωμα δεν κατάφερε να την περιορίσει και έτσι το πλοίο βυθίστηκε παίρνοντας μαζί του 2.000 καινούργια αυτοκίνητα μάρκας Porsche και Audi που είχαν τελικό προορισμό τη Βραζιλία.

Η Audi Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι το σκάφος είχε διάφορα δικά της μοντέλα όπως είναι τα A3, A5, Q7, RS4 και RS5. Το περιστατικό διέρρευσε στον Τύπο μέσω επιστολής που προώθησε η Porsche σε πελάτη της στη Βραζιλία.

H ανακοίνωση της κορυφαίας γερμανικής φίρμας αναφέρει: «Λυπούμαστε που σας ενημερώσαμε ότι, λόγω πυρκαγιάς το πλοίο που μετέφερε το όχημά σας βυθίστηκε στις 12 Μαρτίου 2019. Και για το λόγο αυτό, η GT2 RS σας δεν μπορεί να παραδοθεί. Όπως ίσως γνωρίζετε, η Porsche ολοκλήρωσε την παραγωγή της 991 GT2 RS τον Φεβρουάριο του 2019 και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατό να σας παραδώσουμε άλλο αυτοκίνητο. Ωστόσο, λόγω της φύσης της κατάστασης και λαμβάνοντας υπόψη ότι είστε πιστός και εξαιρετικά πολύτιμος πελάτης για το σήμα μας, η Porsche αποφάσισε να επεκτείνει την παραγωγή της GT2 RS στη Γερμανία. Έτσι το νέο όχημά σας θα κατασκευαστεί τον Απρίλιο, με προγραμματισμένη παράδοση για τον Ιούνιο. Συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την τοπική Porsche για περισσότερες πληροφορίες».

Πηγές από τη Βραζιλία ανέφεραν, επίσης, ότι το φορτηγό πλοίο έφερε τουλάχιστον τέσσερις Porsche 911 GT2 RS, μαζί με άλλα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των 718 Caymans και Boxster, καθώς και Cayenne.