Στον Πειραιά το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Σημαντική αύξηση αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με πέρυσι.

Άλλο ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, το «Sky Princess». Το υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε., που παρέδωσαν στον πλοίαρχο Cpt. Heikki Laakkonen τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.

Το «Sky Princess» έχει μήκος 330 μ., ζυγίζει 143.000 τόνους, έχει χωρητικότητα 3.660 επιβατών, είναι το νεώτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Οκτώβριος 2019) και διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία  εννιαμήνου 2019, ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018, ενώ άνοδο 18,2% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά), που έχει και τα μεγαλύτερα οφέλη για την εθνική οικονομία. Και από τις προκρατήσεις για το 2020 και το 2021, η θετική τάση συνεχίζεται για το λιμάνι του Πειραιά, αναφέρει ο ΟΛΠ.

Πρόσφατα (Ιούλιος 2019) το λιμάνι του Πειραιά απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου λιμανιού κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στα βραβεία Mare Nostrum Awards (Medcruise).