«Στοπ» σε κρούσματα πυροβολισμών σε σχολεία μέσω τεχνητής νοημοσύνης βάζει η Athena Security

«Στοπ» σε κρούσματα πυροβολισμών σε σχολεία μέσω τεχνητής νοημοσύνης βάζει η Athena Security
Tucked in a belt pistol being concealed

Μια νέα startup στον κλάδο της ασφάλειας θέλει να σταματήσει τα κρούσματα πυροβολισμών στα σχολεία.

της Renae Reints

Στη σημερινή εποχή των συχνών θανατηφόρων κρουσμάτων πυροβολισμών, η πλειοψηφία των εφήβων – και οι γονείς τους – ανησυχούν για το ενδεχόμενο επίθεσης στο δικό τους σχολείο. Ένα νέο σύστημα ασφαλείας βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη έχει ως στόχο να προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά τους λίγη επιπλέον ηρεμία.

Η Athena Security, η οποία δημιουργήθηκε από την Lisa Falzone (με παρουσία στη λίστα Fortune 40 under 40) είναι μια κάμερα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίζει τη βίαιη ή εγκληματική συμπεριφορά, όπως π.χ. το τράβηγμα όπλου, και μπορεί να την αναφέρει στην αστυνομία. Η Falzone δημιούργησε την τεχνολογία με τον συνιδρυτή της, Chris Ciabarra.

Οι τρέχουσες κάμερες ασφαλείας εγγράφουν εικόνα κατά κανόνα μέσω διακομιστών εντός του χώρου, παρέχοντας πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές μόνο αφού έχει διαπραχθεί έγκλημα. Η Athena δίνει έμφαση στην πρόληψη, χρησιμοποιώντας το cloud για να αναμεταδίδει πληροφορίες αμέσως. Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται σε μια επιχείρηση, στο σχολείο ή σε μια πόλη, το σύστημα μπορεί να στείλει μια ειδοποίηση απευθείας στο τηλέφωνο του ιδιοκτήτη όταν αναγνωρίζει επικίνδυνες κινήσεις όπως το τράβηγμα ενός πιστολιού ή ένας βίαιος καυγάς.

Η Athena μπορεί επίσης να στείλει την ειδοποίηση απευθείας στην αστυνομία, εάν είναι ρυθμισμένη να το κάνει, παρέχοντάς στα όργανα της τάξης εικόνα βίντεο σε πραγματικό χρόνο μέσω μιας εφαρμογής. Εάν υπάρχει επίθεση σε ένα σχολείο, η αστυνομία θα ξέρει τι συμβαίνει και πού να βρει τον δράστη όταν φτάσει εκεί.

Το πρωτοποριακό σύστημα της Athena έχει ήδη εγκατασταθεί σε ένα σχολείο – το Γυμνάσιο Archbishop Wood στο Γουόρμινστερ της Πενσυλβάνια, και τέθηκε σε εφαρμογή την περασμένη εβδομάδα.

«Έχουμε καθήκον και ευθύνη να προσφέρουμε ασφάλεια στους μαθητές μας», τόνισε ο Gary Zimmaro, πρόεδρος του γυμνασίου, σε δήλωσή του. «Με 246 κρούσματα μαζικών πυροβολισμών μόνο το 2018, η Athena Security έχει ελαττώσει σημαντικά τους φόβους των γονέων».

Τα πιο εξελιγμένα συστήματα της Athena, όπως αυτό που εγκαταστάθηκε στο Γυμνάσιο Archbishop Wood, είναι σε θέση να συντονίζονται με συστήματα τρίτων για να κλειδώνουν τις πόρτες, να σταματούν ανελκυστήρες, ή να επικοινωνούν απευθείας με ανθρώπους που βρίσκονται στο χώρο.