Στουρνάρας: Χωρίς απολύσεις, δεν υπάρχει δόση

Στουρνάρας: Χωρίς απολύσεις, δεν υπάρχει δόση

Απολύσεις και διαθεσιμότητα οι προτεραιτότητες για την κυβέρνηση, όχι στην πολιτική των ελλειμμάτων απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν δεν γίνουν οι απολύσεις, αν δεν προχωρήσουν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις», δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Οι απολύσεις δεν γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος ούτε για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα», υπογραμμίζει ο υπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «μετά τις 15000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν 15000 προσλήψεις που θα αναβαθμίσουν με νέα στελέχη το Δημόσιο».

«Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι», είπε ο κ. Στουρνάρας διευκρινίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ενώ επανέλαβε πως δέχτηκε τη θέση του Υπ. Οικονομικών γιατί «είχε καθήκον απέναντι στην πατρίδα».

Στουρνάρας: «Ο κίνδυνος για τη χώρα είναι πολιτικός»

Από την άλλη, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο επικεφαλής της ομάδας επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτίθεται στην πολιτική των ελλειμμάτων και ότι «απαιτείται επαναπροσδιορισμός της έννοιας του πρωτογενούς ελλείμματος, αλλά και επανασχεδιασμός της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δραγασάκης τονίζει «ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Βγήκε από το συνέδριο δυνατός και ενιαίος, έτοιμος για νέο μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία και στις δυνάμεις που προσβλέπουν σ΄αυτόν ως δύναμη ελπίδας και προοπτικής».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ