Στουρνάρας: «Όχι τώρα νέες μειώσεις φόρων»

«Λάθος να θέσουμε στη τρόικα τέτοιο ζήτημα αυτή τη στιγμή» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

O υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του διαψεύδει τα σενάρια για νέες μειώσεις φόρων. Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» τονίζει ότι δεν είναι τώρα η ώρα για μια τέτοια ενέργεια.

«Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε στον σωστό δρόμο, έχουμε καλύψει τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απέχουμε ακόμη από τον τελικό στόχο. Θα ήταν λάθος να θέσουμε τέτοιο ζήτημα τώρα. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης όπως έχει χαραχθεί από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Πρωτογενές πλεόνασμα αλλά φτάνει;

Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης εξισώθηκαν για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο. Αν μειώσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το θέρμανσης, θα ανοίξουμε πάλι ένα παράθυρο στους λαθρεμπόρους. Μπορούμε να εξετάσουμε απλοποίηση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, αλλά όχι μείωση ΕΦΚ. Σημειώνω ότι πέρυσι δεν απορροφήθηκε το ποσό που είχε διατεθεί από τον προϋπολογισμό για επίδομα θέρμανσης», επισήμανε ο κ. Στουρνάρας.