Στουρνάρας για Σόιμπλε: Μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα με ενέργεια και αντοχή

Στουρνάρας για Σόιμπλε: Μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα με ενέργεια και αντοχή
Με αυτά τα λόγια σχολίασε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας. Τίτλοι τέλους για Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ στο σημερινό Eurogroup.

Η «ενέργεια, η μεγάλη αντοχή και οι ισχυρές απόψεις» έδωσαν στον Σόιμπλε τον ρόλο που έχει σήμερα, ανέφερε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σημείωσε πως ο Σόιμπλε «είχε μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα», λίγες ώρες πρίν την παρουσία του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στο τελευταίο Eurogroup της θητείας του.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, θα συμμετάσχει κανονικά στο Eurogroup και το Ecofin σήμερα και αύριο ενώ αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της γερμανικής Βουλής στο τέλος Οκτωβρίου.

Η σημερινή σύνοδος στο Λουξεμβούργο σηματοδοτεί το τέλος εποχής και για τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η αναχώρηση των δύο αυτών προσωπικοτήτων θα στερήσει πιθανότατα στο Eurogroup την εμπειρία τους, την ώρα που η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ενώσει δυνάμεις για την προώθηση βαθύτερης ολοκλήρωσης των χωρών της Ευρωζώνης.