Στουρνάρας: Κανένας κίνδυνος για τις τράπεζες

Στουρνάρας: Κανένας κίνδυνος για τις τράπεζες

Αναφέρει ακόμα ότι ουδέποτε εκλήθη από την κυβέρνηση να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε σύσκεψη στο Μαξίμου.

Λίγες μέρες μετά το τραπεζικό sell-off στο Χρηματιστήριο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας επισημαίνει πως «καμία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες δεν έχει πρόβλημα». Μάλιστα, απευθυνόμενος σε συνομιλητές του, φέρεται να δήλωσε πως ήταν απόλυτα ήσυχος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς «Το πρόβλημα είναι χρηματιστηριακό, όχι τραπεζικό» εξήγησε σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις τράπεζες. Έχουν περάσει τα πλέον αυστηρά stress tests. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχεδιασμό μας. Τα χρηματιστήρια έχουν σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει μια διεθνής αναταραχή λόγω της ανόδου των επιτοκίων διεθνώς. Η Ελλάδα επηρεάζεται περισσότερο από αυτή την κατάσταση» αποσαφήνισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Όσον αφορά τις πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε για τη «σιωπή» του, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Ποτέ ένας κεντρικός τραπεζίτης δεν σχολιάζει χρηματιστηριακές εξελίξεις και τις κινήσεις των τραπεζικών μετοχών, τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι δουλειά του».

Τέλος, ο επικεφαλής της ΤτΕ υποστηρίζει ότι δεν κλήθηκε ποτέ από το Μαξίμου να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε σύσκεψη και ο μόνος που του τηλεφώνησε ήταν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στον οποίο μεταβιβάστηκε η ευθύνη των τραπεζών πριν λίγες μέρες. Ούτε πάντως ο κ. Φλαμπουράρης, με τον οποίον συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, κάλεσε τον κ. Στουρνάρα στη σύσκεψη στου Μαξίμου.