Στουρνάρας: «Σκοπεύουμε να μειώσουμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης»

Στουρνάρας: «Σκοπεύουμε να μειώσουμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης»

«Έχουμε πετύχει το 80% των στόχων μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σ συνέντευξή του στον Σκάι.

Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να μειώσει τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για το 2014, εξέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στον Σκάι, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι η κυβέρνηση «έχει πετύχει το 80% των στόχων της».

Σε ερώτηση για τα σενάρια για αποχώρηση του από το υπουργείο είπε ότι «δεν τον ενδιαφέρουν», και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα.

Για το ζήτημα της μείωσης της φορολογίας, ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι «Θα πέσουμε έξω στους δημοσιονομικούς στόχους αν μειώσουμε κι άλλο φόρους». Επιπροσθέτως, υπερασπίστηκε το νέο φόρο ακινήτων, λέγοντας ότι η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα βρίσκεται περίπου στο μέσο όρο της Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη: Τα 20 πράγματα που άλλαξαν στην Ελλάδα της κρίσης

Αναφερόμενος στις ομαδικές απολύσεις ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Είπαμε στην τρόικα ότι ουδεμία επιχείρηση θέτει το θέμα. Εκτιμώ ότι η τρόικα θα δεχθεί να μην γίνουν ομαδικές απολύσεις».

Για το ζήτημα του κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλέστηκε τα Συντάγματα των δυτικών χωρών: «δεν επιτρέπουν κούρεμα του χρέους» και «δεν μπορεί να ζητηθεί κάτι τέτοιο από φτωχότερες χώρες».

«Με μονομερή διαγραφή χρέους σημαίνει ότι βγαίνεις από το ευρώ», συμπλήρωσε, και πρόσθεσε ότι «αυτό που θέλουμε είναι μείωση του χρέους και θα το πετύχουμε».