Στουρνάρας: «Η Τρόικα δεν σκλήρυνε τη στάση της»

Στουρνάρας: «Η Τρόικα δεν σκλήρυνε τη στάση της»

Προετοιμασία στην κυβέρνηση για την έλευση των κλιμακίων των δανειστών στα τέλη του μήνα.

«Η Τρόικα δεν σκλήρυνε στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου διεξήχθη κυβερνητική σύσκεψη.

Αντικείμενο της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ήταν η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της Τρόικας στην χώρα μας μετά τις 27 Ιανουαρίου.

«Και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Διαβάστε ακόμη: Η τρόικα «στυλώνει τα πόδια»

Ερωτηθείς εάν η Τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Όχι, όχι, δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα», ενώ στην ερώτηση ποια θα είναι τα μέτρα του 1,2 δισ. που θα προταθούν σε σχέση με το δημοσιονομικό του 2014, ανέφερε: «Θα τα δείτε».

Τέλος, ο κ.Στουρνάρας είπε πως δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για το δάνειο.

Διαβάστε ακόμη: Καρακούσης: «Μας αντιμετώπιζαν ως επιτραπέζιο παιχνίδι»