Στουρνάρας (ΤτΕ):  Οι ελληνικές τράπεζες τηρούν πλήρως τους εποπτικούς δείκτες ρευστότητας

Στουρνάρας (ΤτΕ):  Οι ελληνικές τράπεζες τηρούν πλήρως τους εποπτικούς δείκτες ρευστότητας
Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας παρευρίσκεται στην 86η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου θα παρουσιαστεί η Έκθεση του Διοικητή για το έτος 2018, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση στην πορεία για την εξυγίανση τους, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στις προκλήσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ο τραπεζικός κλάδος και τις ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσει αναφέρθηκε με τοποθέτησή του στο FinForum ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως τόνισε, «Οι ελληνικές τράπεζες έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση στην πορεία για την εξυγίανση τους» και πως «η επενδυτική βαθμίδα θα δώσει σημαντική ώθηση σε κάθε τομέα της ελληνικής οικονομίας».

Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «την περασμένη δεκαετία η Ελλάδα βίωσε μια απο τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, με βαριές συνέπειες και για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα».

«Σήμερα οι ελληνικές τράπεζες τηρούν πλήρως τους εποπτικούς δείκτες ρευστότητας» επισήμανε ο Διοικητής της ΤτΕ και τόνισε πως «διαθέτουν σταθερή και διαρκώς αυξανόμενη καταθετική βάση, με πλήρη πρόσβαση στις αγορές, παρά το γεγονός πως δεν διαθέτουν ακόμα επενδυτική βαθμίδα».

Παράλληλα σημείωσε πως «ο κλάδος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών αντιμετώπισε αποτελεσματικά όλες τις προκλήσεις των προηγούμενων ετών διατηρώντας την κεφαλαιακή τους αξία».