«Στους δέκα κορυφαίους στοχαστές ο Βαρουφάκης»

«Στους δέκα κορυφαίους στοχαστές ο Βαρουφάκης»
Photo:

Στη δεύτερη θέση της λίστας του περιοδικού Prospect ο Έλληνας Υπουργός.

Τους κορυφαίους στοχαστές για το 2015 ανέδειξε το περιοδικό Prospect κατόπιν ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν 3.000 αναγνώστες. Το περιοδικό κατήρτισε τη λίστα με τους 10 επικρατέστερους παγκοσμίως και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Τομά Πικετί.

Πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό αναφέρει για τον Γ. Βαρουφάκη: «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου οφείλεται κατά ένα μέρος στις προσπάθειες της Γιάνη Βαρουφάκη, που πλέον είναι υπουργός Οικονομικών. Ο Βαρουφάκης, ο οποίος κατέχει διδακτορικό στην θεωρία των παιγνίων από το Πανεπιστήμιο του Essex, και αποκαλεί τον εαυτό του ένα «τυχαίο οικονομολόγο», έχει παρουσιάσει για πρώτη φορά μια εναλλακτική στην γερμανική λιτότητα που έχει επιβάλει η Γερμανία από το 2010.

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που ο Βαρουφάκης έχει προσπαθήσει να πωλήσει σε άλλους ηγέτες της ευρωζώνης έχει τις ρίζες της σε αυτές τις προτάσεις. Μένει να δούμε το εάν ο Βαρουφάκης καταφέρει να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ επί της ουσίας. Οι οιωνοί, ωστόσο, δεν είναι ευοίωνοι, καθώς κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες λένε ότι είναι κουραστική η συνήθεια του Βαρουφάκη να λέει ένα πράγμα στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και ένα άλλο στο εγχώριο κοινό».

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών σχολίασε μέσω twitter την ανάδειξή του ως δεύτερου κορυφαίου στοχαστή στον κόσμο γράφοντας: «υποχρεωμένος».

τουιτ
Η λίστα των 10 World Thinkers έχει ως εξής:

1) Τομά Πικετί, Γάλλος οικονομολόγος
2) Γιάνης Βαρουφάκης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών
3) Ναόμι Κλάιν, συγγραφέας και ακτιβίστρια.
4) Μπράντ Ράσελ, ηθοποιός και ακτιβιστής.
5) Πολ Κρούγκμαν, νομπελίστας οικονομολόγος.
6) Αρουντιχάτι Ρόι, Ινδή συγγραφέας και ακτιβίστρια.
7) Γιούργκεν Χάμπερμας φιλόσοφος και κοινωνιολόγος.
8) Ντάνιελ Κάνεμαν, νομπελίστας ψυχολόγος.
9) Τζον Γκρέι, πολιτικός αναλυτής και φιλόσοφος.
10)Ατούλ Γκαουάντε, χειρουργός και συγγραφέας.