Στους 148 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα -Κατέληξε ασθενής στο ΝΙΜΤΣ

Στους 148 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα -Κατέληξε ασθενής στο ΝΙΜΤΣ
Γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και βοηθητικό προσωπικό στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κορίνθου φορούν εν ώρα εργασίας, μάσκες μίας χρήσης για την προστασία τους από τον κορονοϊό, Κυριακή 05 Απριλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον ιό.

Τους 148 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί εξαιτίας του νέου ιού στην Ελλάδα, καθώς νωρίς το πρωί της Πέμπτης κατέληξε ένας άνδρας 75 ετών στο ΝΜΙΤΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από σηπτική καταπληξία στις 06:20, ενώ νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού λόγω του ιού εκτός ΜΕΘ, σε απλή κλίνη, χωρίς μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ο άτυχος άνδρας έπασχε υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, κατά την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την πανδημία, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα, με 11 από αυτά να αφορούν υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, ο καθηγητής αναφερόταν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Συνολικά, καταγράφονται στη χώρα 2.663 κρούσματα, με το 55,5% να αφορά σε άνδρες.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας έκανε γνωστό πως 36 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, με ενδιάμεση ηλικία τα 68 έτη. Επιπλέον, 82 ασθενείς θετικοί στον ιό, πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.