Στους 188 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα- Κατέληξε γυναίκα στον Εχίνο

Στους 188 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα- Κατέληξε γυναίκα στον Εχίνο
Εργαζόμενοι και επισκέπτες του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" φορούν προστατευτική μάσκα ως μέτρο προφύλαξης ενάντια στην μετάδοση του κορονοϊού, Αθήνα Δευτέρα 30 Μαρτίου, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πλέον ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα μας από κορωνοϊο ανέρχεται στους 188.

Μια γυναίκα 64 ετών από τον Εχίνο όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι το τελευταίο θέμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Πλέον ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα μας από κορωνοϊο ανέρχεται στους 188.

Όπως ανακοινώθηκε, η ασθενής προερχόταν από τον Εχίνο Ξάνθης και έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη, γλαύκωμα και δυσλιπιδαιμία.

Σε αυστηρή καραντίνα και περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού αποφασίστηκε μετά από ολονύκτια συνεδρίαση στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, για την αξιολόγηση όλων των δεδομένων και ανάλυση των επιδημιολογικών φορτίων των τελευταίων ημερών στην κοινότητα του Δήμου Μύκης, στην ΠΕ Ξάνθης.

Όπως ανακοινώθηκε η απόφαση ελήφθη σε άμεση διαβούλευση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα των επιδημιολόγων του Υπουργείου Υγείας μετά τα 73 νέα κρούσματα στον οικισμό από της 11 Ιουνίου και τους τέσσερις θανάτους του τελευταίου τριημέρου στην περιοχή.