Στους 189 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα- 6ος θάνατος στον Εχίνο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στους 189 ανέρχονται πλέον οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς ακόμη μία ασθενής υπέκυψε στη νόσο.

Το νέο θύμα της πανδημίας είναι μία 70χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η γυναίκα, όπως έγινε γνωστό, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για τον έκτο θάνατο από τον Εχίνο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα δύο θάνατοι και 24 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 18 στην Ξάνθη, 2 στη Ροδόπη και 4 από ταξίδια στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, πάντως, και τα 189 δείγματα που λήφθηκαν από κατοίκους στο Αγίασμα Ροδόπης είναι αρνητικά, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και για άλλα 74 δείγματα που ελήφθησαν χθες.

Ο δήμος του Ιάσμου έχει μεριμνήσει και δίνει φαγητό στους κατοίκους, καθώς διανύουν την τρίτη ημέρα καραντίνας, η οποία θα ισχύει ως τις 23 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε καραντίνα βρίσκεται και η κοινότητα Εχίνου στο δήμο Μύκης Ξάνθης, μετά την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό. Οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.