Στους 20 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Στους 20 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαπιστώθηκε ότι 41χρονη γυναίκα που πέθανε πριν μερικές μέρες σε χωριό της Καστοριάς ήταν θετική στον ιό. Πρόκειται για το 20ο θύμα στην Ελλάδα.

Γιώργος Σακκάς

Μια γυναίκα 41 ετών, μητέρα 3 παιδιών είναι σύμφωνα με πληροφορίες το 20ο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή πριν από μερικές μέρες στο σπίτι της, σε έναν οικισμό του Δήμου Κορεστίων της Καστοριας. Η γυναίκα, φέρεται να είχε κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα, αν και αυτό δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 41χρονη είχε παρουσιάσει συμπτώματα και συγκεκριμένα πυρετό και επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος την καθοδήγησε στο να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της. Αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, τελικά όταν αυτό έφτασε ήταν ήδη αργά.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου λήφθηκε δείγμα για κορονοϊό. Το αποτέλεσμα του ελέγχου έγινε γνωστό σήμερα επιβεβαιώνοντας ότι η γυναίκα ήταν θετική στον ιό.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Δημήτρης Σαββοπουλος μιλώντας στο Νews 24/7, οποίος επιβεβαιώνει το γεγονός του θανάτου, στην περιοχή της Καστοριάς φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού, τονίζοντας την ανάγκη για στήριξη του νοσοκομείου της περιοχής στο οποίο νοσηλεύονται 12 ασθενείς με τον ιό.

Ο νόμος των 42 χιλιάδων κατοίκων έχει επιβεβαιωμένα 27 κρούσματα και ο φόβος για περαιτέρω διασποράς είναι μεγάλος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα επίσης μια ηλικιωμένη γυναίκα άνω των 80 ετών και ένας 64χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, έχασαν επίσης της ζωή τους στην Ελλάδα από κορονοϊό και έτσι ο συνολικός αριθμό των νεκρών ανεβαίνει πλέον στους 19.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε επιβαρυμένη υγεία από υποκείμενο νόσημα. Ο δε 64χρονος φαίνεται να υπέκυψε από επιπλοκές που προκάλεσε ο ιός. Συνολικά 15 άνδρες και 5 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία.

Πηγή: News 24/7