Στους 40 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό- Έκτο θύμα από την Καστοριά

Στους 40 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό- Έκτο θύμα από την Καστοριά
Απολυμαντές ψεκάζουν με υγρό απολύμανσης τους κοινόχρηστους χώρους του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, Αθήνα, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020. Συνολικά 387 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργεία Υγείας, εκ των οποίων 35 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, το απόγευμα της Τρίτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ακόμα ένας συμπολίτης μας κατέληξε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο σε πέντε. Ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόκειται για 56χρονο που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Έχασε τη ζωή από τον κορωνοϊό ένας ακόμη πολίτης που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το έκτο θύμα από την Καστοριά, η οποία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με δεκάδες κρούσματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έφτασαν πλέον στα 1.156, καθώς προστέθηκαν άλλα 95 μέσα σε μία ημέρα. 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Μέχρι και την τελευταία επίσημης ενημέρωση ο νομός μετράει 44 κρούσματα, τη στιγμή που ο πληθυσμός είναι 40.000, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 5.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο, 30 από τα κρούσματα που ήταν σε σοβαρή κατάσταση έχουν μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη.

Σε έκτακτη τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σύμφωνα με τον κ. Σαββόπουλο «ειπώθηκε το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηριχθεί το τοπικό νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο όπου τις τελευταίες μέρες δέχεται 8-9 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο ευτυχώς δεν είχαμε κάποια νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο της Καστοριάς από κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα, ειπώθηκε η στήριξη που ήδη ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και φαρμακευτικό υλικό. Αυτό που ζητήθηκε είναι να μπορέσει να υπάρχει προτεραιότητα στα τεστ της Καστοριάς γιατί προηγούμαστε χρονολογικά όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας και φαίνεται καθαρά από την αναλογία που υπάρχει στην περιοχή σύμφωνα με τον πληθυσμό μας 1,1 σε κάθε 1000 κατοίκους».