Στους «γίγαντες» των ΜΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας

Στους «γίγαντες» των ΜΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση με τα εκδοτικά συμβούλια των New York Times και Wall Street Journal.

Συνάντηση με τις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου είχε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς επισκέφθηκε τα εκδοτικά συμβούλια των Νew York Times αλλά και της Wall Street Journal, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Η Wall Street Journal είναι η εφημερίδα που βρίσκεται στην κορυφή της κυκλοφορίας, καθώς πουλά καθημερινά 2,4 εκατομμύρια φύλλα (συμπεριλαμβανομένων και των 900 χιλιάδων συνδρομών στην ηλεκτρονική της μορφή). Μόνο το 2015 έχει κερδίσει 39 βραβεία Πούλιτζερ. Εκδίδεται ανελλιπώς από το 1889.

Στην εφημερίδα ο πρωθυπουργός έδωσε και συνέντευξη (δείτε εδώ).

Οι New York Times είναι η τρίτη εφημερίδα σε κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από τη USA Today και τη The Wall Street Journal (περίπου ένα εκατ. φύλλα ημερησίως) και κατατάσσονται στην 39η θέση σε όλο τον κόσμο. Οι ΝΥΤ έχουν κερδίσει 117 βραβεία Πούλιτζερ – τα περισσότερα από κάθε άλλον δημοσιογραφικό οργανισμό. Εχει το ψευδώνυμο «Η γκρίζα κυρία» και εκδίδεται από το 1896. Αρνείται από άποψη να μετατραπεί σε ταμπλόιντ και υπήρξε μια από τις τελευταίες εφημερίδες που υιοθέτησαν τις έγχρωμες φωτογραφίες στο πρωτοσέλιδό της.