Στρατηγική συνεργασία της Mellon Technologies στο Μαυροβούνιο

Στρατηγική συνεργασία της Mellon Technologies στο Μαυροβούνιο

Η θυγατρική του ομίλου Mellon στη Σερβία επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Μαυροβούνιο.

Στη σύναψη σημαντικών συμφωνιών στο Μαυροβούνιο προχώρησε η Mellon Serbia, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Mellon και θυγατρική της Mellon Technologies στη Σερβία. Η ανάπτυξη συνεργασιών είναι απόρροια της στρατηγικής που ακολουθεί ο όμιλος εδώ και ένα χρόνο στην περιοχή και καταδεικνύει τη στόχευση του σε  περαιτέρω ανάπτυξη σε σημαντικούς κλάδους στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας παράλληλα πλήρη υποστήριξη των πελατών της Mellon ακόμα και σε χώρες που δεν έχει τοπική παρουσία.

Η ελληνικών συμφερόντων Mellon Technologies ιδρύθηκε το 1994, απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους ενώ έχει δημιουργήσει έναν όμιλο 17 εταιρειών με παρουσία σε 12 χώρες της Κεντρικής και ΝΑ Ευρώπης.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του Όμιλος, ο οποίος παρέχει σε παγκόσμιο επίπεδο εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των συναλλαγών οργανισμών με μεγάλο αριθμό συναλλασσόμενων όπως τράπεζες, οργανισμούς κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνιακούς πάροχους και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, ήδη από το 2013 η ΜellonSerbia εξέταζε την αγορά του Μαυροβουνίου για πιθανές  νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, αλλά και για να ενισχύσει υφιστάμενες συνεργασίες με διεθνείς πελάτες στην περιοχή.

Οι διερευνητικές επαφές όχι μόνο δεν απέβησαν άκαρπες, αλλά πρόσθεσαν στην εταιρεία συνεργασίες με καταξιωμένους οργανισμούς, μεταξύ των οποίων οι Crnogorska Komercijalna Banka (μέλος του ομίλουOTP),η  Hipotekarna Bank, καθώς και η νεοϊδρυθείσα Lovćen Bank. Οι συμφωνίες αφορούν σε βάσεις στήριξης θερμαντικών, antiskimming συσκευών για ΑΤΜ καθώς και κάρτες Pay Pass της Mastercard. Εκπρόσωπος του Ομίλου Mellon δήλωσε στο FortuneGreece.com πως εντός του 2014 θα δούμε νέες συμφωνίες να υπογράφονται εντός και εκτός συνόρων, σε αγορές που υπάρχει ήδη δραστηριοποίηση. Παράλληλα, σχεδιάζεται εντατικοποίηση της παρουσίας στην αγορά του Κοσσόβου.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Καραπέτσης, Γενικός Διευθυντής της MellonSerbia και ExecutiveDirector του Ομίλου Εταιρειών Mellon, δήλωσε πως  με την κίνηση αυτή, διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής και η αποτελεσματικότητα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, εξασφαλίζοντας παράλληλα σταθερά επίπεδα ποιότητας και υλοποίησης. «Θέλουμε οι πελάτες μας στο Μαυροβούνιο να βλέπουν στην Mellon ένα συνεργάτη που θα βρίσκεται δίπλα τους για να τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν τις στρατηγικές τους με τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο».

Ο Νίκος Πετρακόπουλος, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Εταιρειών Mellon σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο FortuneGreece.com είχε δηλώσει πως η Νοτιοανατολική Ευρώπη παραμένει μια ελκυστική αγορά, καθώς λόγω της ύφεσης έχει γίνει αναδιοργάνωση σε αρκετούς κλάδους, γεγονός που δημιουργεί νέες ανάγκες.

Όπως είχε αποκαλύψει, η διοίκηση του ομίλου στρέφεται σε μεγάλες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, όπως Πολωνία, Ουκρανία και Ρωσία, αλλά και στην Τουρκία  καθώς θεωρούνται αγορές που προσφέρουν πολλές ευκαιρίες, κυρίως λόγω του μεγέθους τους. Αυτό το διάστημα  βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση αρκετών έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που αφορούν σε λύσεις τεχνολογίας, υπηρεσίες call centre και υπηρεσίες business process management.