Στρατηγική συνεργασία της Wind με την Τelefonica στον τομέα του IoT

Στρατηγική συνεργασία της Wind με την Τelefonica στον τομέα του IoT

Η Telefonica έχει διαθέσει σε επενδύσεις πάνω από 10 δισ. ευρώ στο κομμάτι της έρευνας και καινοτομίας του IoT.

Τη στρατηγική συνεργασία της με την Τelefonica Business Solutions για την ανάπτυξη υπηρεσίων ΙΟΤ, ανακοίνωσε σήμερα η Wind, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & Εταιρικών Πελατών της WΙΝD Ελλάς, Αντώνης Τζωρτζακάκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους δημιουργείται η πλατφόρμα WIND SMART IoT για τη διασύνδεση και διαχείριση μηχανών και αντικειμένων στο διαδίκτυο (Internet of Things).

Μέσω της WIND SMART IoT πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις συμμετέχουν σε ένα οικοσύστημα αξίας που περιλαμβάνει τα αντικείμενα και τους κατασκευαστές τους, τους παρόχους υποδομών και υπηρεσιών, τις εφαρμογές, το υπολογιστικό νέφος και την ανάλυση των Big Data. Η αξία αυτού του συστήματος αποτιμάται σε επιπλέον έσοδα, αύξηση παραγωγικότητας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Wind, η εταιρεία αναμένει το 2020 υπερδιπλασιασμό των εσόδων data που προέρχονται από IoT, από το 7% σήμερα, στο 15%.

Να σημειωθεί πως η Telefonica, η οποία έχει παρουσία στη χώρα μας εδώ και 7 χρόνια, αυτή την στιγμή έχει περισσότερες από 13 εκατ. IoT γραμμές σε πάνω από 150 χώρες και διέθεσε σε επενδύσεις πάνω από 10 δισ. ευρώ μόνο το 2016 στο κομμάτι της έρευνας και καινοτομίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε μια πλατφόρμα ΙοΤ παγκόσμιας κλάσης αποκλειστικά για εταιρικούς πελάτες μας στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Τζωρτζακάκης, σημειώνοντας πως «συνδυάζει την τεχνογνωσία και την υπερσύγχρονη τεχνολογία της Telefonica, με την 15ετη παράδοση της εταιρείας μας στην business καινοτομία και τις επενδύσεις που κάνουμε σε νέα δίκτυα και υποδομές (4G, FTTx). Έρχεται να συμπληρώσει το πορτφόλιο υπηρεσιών Business που προσφέρουμε στην αγορά των επιχειρήσεων, εδραιώνοντας τις λύσεις μας ως την πιο προσιτή καινοτομία για τον εταιρικό πελάτη».

Πιο συγκεκριμένα, η WIND SMART IoT πλατφόρμα, είναι μια υπηρεσία συνδεσιμότητας συσκευών και αντικειμένων στο Internet που επιτρέπει:

  • Απομακρυσμένη διασύνδεση, παρακολούθηση και διαχείριση πολλαπλάσιων συσκευών ταυτόχρονα, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στον κόσμο, με πλήρη έλεγχο, από την ίδια την επιχείρηση.
  • Έτσι, η επιχείρηση πλέον μπορεί να έχει αυξημένο real time έλεγχο και παρακολούθηση σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές της, να ενσωματώνει και να αυτοματοποιεί τη λειτουργία τους στα επιχειρησιακά συστήματα και να αξιοποιεί τα δεδομένα για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της.

«Με αυτές τις δυνατότητες οι επιχειρήσεις μειώνουν περιττές δαπάνες συντήρησης καθώς και λειτουργικά κόστη υποστήριξης, αυξάνουν την παραγωγικότητα και εξυπηρετούν καλύτερα τον πελάτη τους» υποστήριξαν στελέχη της εταιρείας.

Τέλος, οι εφαρμογές της συγκεκριμένης πλατφόρμας στην αγορά είναι πολλές και οι λύσεις σχεδιάζονται πάντα βάση των προδιαγραφών της κάθε επιχείρησης. Περιλαμβάνει διαχείριση στόλου, μετρητών ενέργειας, καυσίμων και φυσικών πόρων, wearables, εφαρμογές για έξυπνες πόλεις και εφαρμογές φυσικής ασφάλειας, υγείας, εφαρμογές ασύρματων πληρωμών (mPoS) κλπ.