Στρατηγικό deal της Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ με ολλανδική επενδυτική εταιρεία

Στρατηγικό deal της Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ με ολλανδική επενδυτική εταιρεία

Στόχος είναι η προώθηση των χανιώτικων προϊόντων στις ελληνικές και διεθνείς αγορές.

Στρατηγικής σημασίας συμμετοχή της Impala Invest BV στην Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ ανακοινώθηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων της εταιρείας Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ, προκειμένου η ολλανδική επενδυτική εταιρεία Impala Invest BV, μέσω συνδεδεμένης προς αυτήν επιχείρησης, να αποκτήσει στρατηγική συμμετοχή στην εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κατ’ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε, διασφαλίζει την ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία και την εξωστρέφεια της επιχείρησης. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι κοινό στόχο αποτελεί η ανάδειξη των χανιώτικων προϊόντων και η δυναμικότερη τοποθέτησή τους στις ελληνικές και διεθνείς αγορές. Δέσμευση όλων είναι ότι η εταιρεία Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ θα παραμείνει μία χανιώτικη επιχείρηση και αυτό διασφαλίζεται με τη συνέχιση της ενεργητικής συμμετοχής της οικογένειας Χιωτάκη, αλλά και την εκπροσώπηση της νέας μετόχου από Χανιώτες συνεργάτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τράπεζα Χανίων, με την εν μέρει αποχώρησή της από το μετοχικό σχήμα και τη μεταβίβαση ποσοστού στον όμιλο Impala Invest BV, συμβάλλει στη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άμεση ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου της χανιώτικης εταιρείας.

Η Impala Invest BV είναι ολλανδική εταιρεία, που εκπροσωπεί ελληνικά συμφέροντα και δραστηριοποιείται σε ηγετική θέση στο χώρο παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, πρωτίστως στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές της είναι η παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων ζύμης. Το τελευταίο διάστημα, η Impala Invest BV έχει τοποθετηθεί και στην αγορά της Ελλάδας, εξαγοράζοντας, μεταξύ άλλων, την αλλαντοβιομηχανία «Λακωνική Τροφίμων ΑΕ» του Παναγιώτη Νίκα.