Στροφή της Kleemann Hellas στο design υψηλής αισθητικής

Στροφή της Kleemann Hellas στο design υψηλής αισθητικής

Ο όμιλος ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον σχεδιαστή Ανδρέα Ζαπατίνα για τη δημιουργία νέας σειράς ανελκυστήρων.

Τη συνεργασία της με τον διεθνούς φήμης Έλληνα σχεδιαστή Ανδρέα Ζαπατίνα ενισχύει η Kleemann Hellas, στοχεύοντας όχι απλά στο να εξελιχθεί σταδιακά σε «νούμερο ένα» εταιρεία στο design ανελκυστήρων, αλλά στο να ταυτιστεί με το design υψηλής στάθμης, όπως ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της, Λάζαρος Ασβεστόπουλος, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Η τελειοποιημένη -από άποψη ντιζάιν- σειρά ανελκυστήρων, που προκύπτει από αυτή τη συνεργασία, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά επισήμως στη μεγάλη έκθεση INTERLIFT AUGSBURG (Γερμανία) τον Οκτώβριο του 2015.

Την ενισχυμένη έμφαση στο ντιζάιν μετουσιώνει σε πράξη μια 14μελής ομάδα βιομηχανικού σχεδιασμού, με έδρα το Κιλκίς, στην οποία ο Ανδρέας Ζαπατίνας θα έχει ενεργή συμμετοχή, εξήγησε ο Λ. Ασβεστόπουλος και πρόσθεσε ότι φιλοδοξία της εταιρείας είναι ακόμη και στους ανελκυστήρες- φορτηγά ο σχεδιασμός να διαφοροποιείται σχεδιαστικά. Η νέα συνεργασία έχει στο επίκεντρό της μια πιο συστηματική και ολική αντιμετώπιση, που συνδυάζει του ντιζάιν με την ποιότητα και τη λειτουργικότητα, σύμφωνα με τον Α. Ζαπατίνα.

‘Ηδη, οι πωλήσεις των ανελκυστήρων που έχουν παραχθεί μέχρι στιγμής με καινοτόμα στοιχεία σχεδιασμού (πχ, αυτοί που στο εσωτερικό του θαλάμου έχουν καμπύλες) έχουν διασπορά παντού, αφού δεν διατίθενται μόνο σε αγορές παραδοσιακά ανοιχτές στο προωθημένο ντιζάιν, αλλά και στη Μέση Ανατολή και τη Κίνα.

Σήμερα μόλις το 15% των πωλήσεων της εταιρείας αφορά την εσωτερική αγορά, ενώ μόλις λίγα χρόνια πριν, το 2006, η εικόνα ήταν εντελώς αντίστροφη, με το 80% του τζίρου να προέρχεται από την Ελλάδα. Η μετατόπιση αυτή στο κέντρο βάρους της περιοχής δραστηριότητάς της έγινε πράξη στην προσπάθεια της εταιρείας να επιβιβαστεί εγκαίρως στο «τρένο» της εξωστρέφειας, πριν ενσκήψει η οικονομική κρίση, που προκάλεσε συρρίκνωση άνω του 80% στην ελληνική αγορά.

Κατά τον κ.Ασβεστόπουλο, πάντως, φέτος, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης,οι πωλήσεις της εταιρείας στην εσωτερική αγορά -που σήμερα αφορούν κατά κύριο λόγο οικιακούς ανελκυστήρες σε μονοκατοικίες και μεγάλα έργα, όπως εμπορικά κέντρα ή αεροδρόμια- αναμένεται να ακολουθήσουν θετική πορεία.

150.000 παλιά ασανσέρ στην Ελλάδα
Ο ίδιος επισήμανε εκ νέου την αναγκαιότητα αντικατάστασης/αναβάθμισης των απαρχαιωμένων ανελκυστήρων στην Ελλάδα. Όπως είπε, περίπου 150.000 ασανσέρ είναι ηλικίας άνω των 20-25 ετών, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται και να γίνονται οι απαραίτητες επισκευές και αναβαθμίσεις. Μεταξύ άλλων, οι ανελκυστήρες αυτοί δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Η αναβάθμισή τους στοιχίζει -αναλόγως ιδιαιτεροτήτων- μεταξύ 1500 και 8000 ευρώ για μια εξαώροφη πολυκατοικία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ