Στροφή της ΝΔ στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ζητά ο Μπαλτάκος

Στροφή της ΝΔ στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ζητά ο Μπαλτάκος

Σε συνέντευξή του ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης λέει ότι «το παραμύθι της Αριστεράς πρέπει να τελειώνει».

«Η Δεξιά είναι μόδα και ανάγκη. Φάγαμε 60 χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς. Είτε η Ν.Δ. πρέπει να στραφεί προς δεξιότερες κατευθύνσεις, ώστε να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των δεξιών ψηφοφόρων, είτε το κενό θα πληρωθεί από κάποιον δεξιό σχηματισμό», δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Τάκης Μπαλτάκος.

Στη συνέντευξη του ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης πιστεύει πως αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κέρδιζε. Δείχνει ενοχλημένος για τη συνεργασία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Και δηλώνει τελικά πως «το παραμύθι της Αριστεράς πρέπει να τελειώσει».

Όταν ρωτήθηκε αν οι κινήσεις τις οποίες κάνει είναι σε προσυνεννόηση με τον πρωθυπουργό, είπε: «Θα απαντήσω όπως ο Αβέρωφ το ‘77, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν στην Ελλάδα υπάρχουν πυρηνικά όπλα. Δεν απαντώ, είπε, γιατί ό,τι και να πω είναι είδηση ή πληροφορία. Η δική μου απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Αλλά θα ήταν ίδια κι αν υπήρχε προσυνεννόηση».

Σχετικά με την πρόθεση για δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού εάν  η Ν.Δ. δεν στραφεί δεξιότερα απάντησε: «Δεν έχω πει ποτέ ότι θα δημιουργήσω εγώ προσωπικά κάποιον δεξιό σχηματισμό. Δεν έχω τέτοια πρόθεση και τέτοια επιθυμία. Δεν είμαι πολιτικός και το τονίζω αυτό. Είπα κάτι άλλο όμως. Η Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Μαΐου βρέθηκε να έχει στα δεξιά της ένα 16,5%, το οποίο σημαίνει 900.000 ψηφοφόροι. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι της Χ.Α. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην ηγεσία.

Βλέπω, λοιπόν, ως κλασικός δεξιός, ότι η Ν.Δ. έχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεξιά της ένα τόσο δυσθεώρητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Αν κανείς με μαγικό ραβδί το μετέφερε στη Ν.Δ., θα είχε αυτοδυναμία με 39%.

Η Ν.Δ. δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους βουλευτές της Χ.Α., δεν μπορεί να τους μιλήσει καν. Το ίδιο συνέβη και με τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αναγκάζεται λοιπόν να συνεργάζεται κυβερνητικά με το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα πολύ πιο ξένο σ’ αυτήν απ’ ό,τι είναι οι δεξιοί ψηφοφόροι της. Η αναγκαιότητα συνεπώς ενός δεξιού σχηματισμού προκύπτει από την ανάλυση που έκανα πριν. Ότι δηλαδή με ένα τέτοιο δεξιό κόμμα, με χαρακτηριστικά γαλλικού γκολικού κόμματος, η Ν.Δ. θα μπορεί να συνεργαστεί».

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ο Τάκης Μπαλτάκος έγινε… αντιμνημονιακός!

Μπαλτάκος: «Μας περιμένει στα δεξιά μας ένα 16,5%»

Μπαλτάκος: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ»