SUP Free hackathon: Η πρωτοβουλία που προάγει την greentech επιχειρηματικότητα

SUP Free hackathon: Η πρωτοβουλία που προάγει την greentech επιχειρηματικότητα
Τι θα δούμε το τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου (βίντεο).

Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών και λύσεων που αξιοποιούν την τεχνολογία, για να συμβάλλουν σε μία καθημερινότητα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης, αναζητά το SUP Free hackathon.

Το τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου, start uppers των οποίων η επιχειρηματική κουλτούρα στηρίζεται στη λογική του greentech/ cleantech θα δώσουν το παρών στον πρώτο ανοιχτό μαραθώνιο καινοτομίας που επιστρατεύει, μεταξύ άλλων, αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα, αλλά και το blockchain, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την προστασία του πλανήτη.

«Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε αποτελέσματα και προτάσεις που θα μας κάνουν να εκπλαγούμε. Υπάρχει πολύ κρυμμένο ταλέντο στον τομέα του greentech και στόχος μας είναι να μπορέσουν οι ιδέες αυτές να πάρουν ολοκληρωμένη μορφή για να προσφέρουν στη συνέχεια ουσιαστικές λύσεις στην αγορά» αναφέρει στο fortunegreece.com ο Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder & CTO/CIO, Crowdpolicy που τρέχει το SUP Free Hackathon.

Μηχανικοί, προγραμματιστές, οικονομολόγοι, αναλυτές, περιβαλλοντολόγοι, ερευνητές, φοιτητές και στελέχη επιχειρήσεων, μεμονωμένοι ή σε ομάδες, αλλά και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή.

 

5μηνη υποστήριξη και mentoring

Η διοργάνωση θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες να σχηματίσουν ομάδες και να συνεργαστούν για να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Μάλιστα οι ομάδες και οι λύσεις που θα διακριθούν θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν για ένα 5μηνο όσον αφορά την ανάπτυξη της λύσης τους σε παραγωγική εφαρμογή.

«Το πρόγραμμα acceleration είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της εκάστοτε εταιρείας. Διαφορετικές ανάγκες έχει μια ώριμη startup και διαφορετικές μια έξυπνη ιδέα που έχει προοπτική να καταλήξει σε μια χρήσιμη υπηρεσία/προϊόν. Εκτός από πόρους, οι συμμετέχοντες θα λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διάφορους τομείς και θα έχουν τη δυνατότητα mentoring από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς με μακροχρόνια εμπειρία στο επιχειρείν».

Λόγω covid19 η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, κάτι που δίνει τη δυνατότητα, όπως υπογραμμίζει και ο κ. Καραμανώλης, σε ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, σε Έλληνες της διασποράς και της Περιφέρειας να συμμετάσχουν ξεπερνώντας το εμπόδιο της απόστασης που διαφορετικά θα τους στερούσε αυτή την εμπειρία.

Ήδη μετά την ολοκλήρωση του Open Day SUP Free Hackathon κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε ενημέρωση αναφορικά με τη διαδικασία, τους στόχους και τις ενδεικτικές θεματικές περιοχές του μαραθωνίου καινοτομίας, τις προκλήσεις και τις προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με γνώμονα την καμπάνια «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης», η ανταπόκριση είναι μεγάλη σε όλες τις θεματικές ενότητες.

«Μας χαροποιεί το γεγονός ότι βλέπουμε να κατατίθενται καινοτόμες ιδέες ακόμη και από ανθρώπους που δεν έχουν τεχνολογικό background. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου 11-13 Δεκεμβρίου θα υπάρξει συνεργασία για την ανάπτυξη των εφαρμογών, αλλά και συμβουλευτική σε θέματα τεχνικά, marketing κ.α. και την Κυριακή το απόγευμα οι υποψήφιοι θα έχουν στη διάθεσή τους 5 λεπτά για να παρουσιάσουν την πιλοτική εφαρμογή. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα καταλήξει στην επιλογή 5 εξ αυτών, λαμβάνοντας υπόψη την τεχνική-επιχειρησιακή ωριμότητα, καθώς επίσης και την κοινωνική- επιχειρηματική τους αξία» τονίζει ο κ. Καραμανώλης.

Να σημειωθεί ότι ο  μαραθώνιος καινοτομίας SUP Free hackathon υλοποιείται με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη και την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες  δείτε το βίντεο του Open Day εδώ.