SURE: Επιπλέον 728 εκατ. ευρώ σε δάνεια στην Ελλάδα – Το tweet στα ελληνικά της  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

SURE: Επιπλέον 728 εκατ. ευρώ σε δάνεια στην Ελλάδα – Το tweet στα ελληνικά της  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ï ðñùèõðïõñãüò ÊõñéÜêïò ÌçôóïôÜêçò óõíïìéëåß ìå ôçí ðñüåäñï ôçò ÅõñùðáúêÞò ÅðéôñïðÞò Ïýñóïõëá öïí íôåñ ËÜéåí óôç Óýíïäï ÊïñõöÞò ôùí çãåôþí ôùí ÷ùñþí ìåëþí ôçò ÅÅ óôéò ÂñõîÝëëåò, ÓÜââáôï 18 Éïõëßïõ 2020. Åßíáé ç ðñþôç Óýíïäïò ìå öõóéêÞ ðáñïõóßá áðü ôïí ðåñáóìÝíï ÖåâñïõÜñéï. Ï ðñüåäñïò ôïõ Åõñùðáúêïý Óõìâïõëßïõ áíáìÝíåôáé íá ðñïôåßíåé ðñüôáóç-óõìâéâáóìü ãéá ôï Ôáìåßï ÁíÜêáìøçò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/European Union/Chr.DOGAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ένα μήνυμα στα ελληνικά η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε την εκταμίευση των 728 εκατομμυρίων ευρώ του SURE στην Ελλάδα.

Η κ. φον ντερ Λάιεν στην ανάρτησή της στο Τwitter έγραψε:

«Eίμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ελλάδα έλαβε επιπλέον 728 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας και να στηρίξει τους εργαζόμενους. Συνολικά, η Ελλάδα έχει λάβει 2,7 δισ ευρώ από το SURE. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα σου».

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, το Βέλγιο έλαβε 2 δισ. ευρώ, 229 εκατ. ευρώ η Κύπρος, 304 εκατ. ευρώ η Ουγγαρία, 72 εκατ. ευρώ η Λετονία, 4,28 δισ. ευρώ η Πολωνία, 913 εκατομμύρια ευρώ η Σλοβενία, 1,03 δισ. ευρώ η Ισπανία και 4,45 δισ. ευρώη Ιταλία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, αυτή η υποστήριξη, η οποία λαμβάνει τη μορφή δανείων, θα επιτρέψει σε αυτά τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν την ξαφνική αύξηση των δημοσίων δαπανών με στόχο τη διατήρηση της απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, θα συμβάλει στην κάλυψη των δαπανών που σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση εθνικών εργασιακών ρυθμίσεων βραχείας διάρκειας και άλλων παρόμοιων μέτρων που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας ιού κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων.