ΣΒΑΠ: «Να επανεξετασθεί ο ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις πριν να είναι αργά»

ΣΒΑΠ: «Να επανεξετασθεί ο ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις πριν να είναι αργά»

Η επανεξέταση του ΕΝΦΙΑ σε ότι έχει σχέση με τα πάγια στοιχεία των εγκαταστάσεων της μεταποίησης πρέπει να γίνει άμεσα, δηλώνει ο Δ. Μαθιός.

«Να επανεξετασθεί ο ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις πριν να είναι αργά» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δ. Μαθιός αναφερόμενος στις εκκρεμότητες που επιβάλλουν την επανεξέταση της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαθιός: «Μας βρίσκει σύμφωνους η άποψη του υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Δένδια ότι η φορολογική πολιτική πρέπει να είναι εργαλείο για ανάπτυξη στα χέρια των επιχειρήσεων και όχι να περιορίζεται στην σημερινή φοροεισπρακτική λογική της. Στην κατεύθυνση αυτή όμως οφείλει από τώρα να προσαρμοστεί και η φιλοσοφία του ΕΝΦΙΑ, σε ότι αφορά όλες τις περιπτώσεις που αγγίζουν τα πάγια στοιχεία των επιχειρήσεων της μεταποίησης. Πρέπει να αποτελέσει βάση για την φορολογική πολιτική ότι οι πάγιες εγκαταστάσεις συνδέονται με το παραγωγικό κόστος και γενικότερα με την εθνική παραγωγή και δεν αποτελούν περιουσιακό στοιχεία κέρδους και εκμετάλλευσης. Η επανεξέταση του ΕΝΦΙΑ σε ότι έχει σχέση με τα πάγια στοιχεία των εγκαταστάσεων της μεταποίησης και η απαλλαγή τους από επιβαρύνσεις πρέπει να γίνει πριν να είναι αργά και σε βάρος της παραπέρα λειτουργίας του τομέα της μεταποίησης στην χώρα. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη και κίνητρο για επενδύσεις και όχι οι χωρίς αντίκρισμα προσδοκίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Από Σεπτέμβρη τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ