Τα 5 καλύτερα αντιηλιακά για καλοκαιρινά σπορ

Τα 5 καλύτερα αντιηλιακά για καλοκαιρινά σπορ

Trust me on the sunscreen!

Μην πείτε τίποτα. Δεν θέλουμε καν να ακούσουμε ότι, μερικές φορές, ξεχνάτε να φορέσετε αντιηλιακό. Πως είπατε; Είναι περίπλοκα όλα αυτά τα σωληνάρια, τα κουτάκια και τα tubes; Είναι μεγάλα και δεν μπορείτε να τα κουβαλάτε μαζί σας; Εδώ και τώρα θα το αλλάξετε αυτό.

Θα σας προτείνουμε ό, τι καλύτερο σε ανθεκτικά αντιηλιακά. Ανθεκτικά σε νερό, εφίδρωση, σπορ, λιοπύρι και άλλες ακραίες καταστάσεις, κι εσείς, για το καλό σας, θα ακολουθήσετε τις συμβουλές μας!

Είτε πρόκειται να ανεβείτε το Έβερεστ, να κάνετε σερφ από την Αθήνα ως την Κρήτη, να διανύσετε την Σαχάρα με τα πόδια, να παίξετε 12 ώρες ρακέτες, να χτίσετε με τα χεράκια σας μια πισίνα… Διαλέξτε από τα παρακάτω:


SUNSCREEN  SPORT LOTION SPF 20 / FREZYDERM – SUN SCREEN VELVET FACE 50+ και SUN SCREEN VELVET BODY 50+
Θα σας πω πρώτα για την Frezyderm Sport Lotion (22,37€). Έχει λεπτόρρευστη υφή και είναι απίστευτα ανθεκτική στην εφίδρωση, ιδανική άρα για όσους κάνουν σπορ θαλάσσης και παραλίας, καθώς και άλλες δραστηριότητες με έντονη εφίδρωση. Προσφέρει παρατεταμένη και σταθερή ηλιοπροστασία, προστατεύει τα βλαστοκύτταρα του δέρματος, θωρακίζει το DNA και ενισχύει τους μηχανισμούς αυτοεπιδιόρθωσής του, προστατεύει από τη φωτογήρανση και τη φωτοανοσοκαταστολή, και παρέχει αποτελεσματική αντιοξειδωτική προστασία και προστασία από τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Κουραστήκατε μόνο να το διαβάσετε; Η επάλειψη της είναι πολύ πιο εύκολο πράγμα. Προτιμήστε την.

Σε αυτό το σημείο να σας προτείνω και κάτι ακόμα από την Frezyderm. Πρόκειται για την αντιηλιακή κρέμα προσώπου Second Skin Velvet (Face:  24,34€ , Body: 28,06€). Εξαιρετική εάν είστε ανοιχτόχρωμοι και, επίσης, ό, τι πρέπει εάν το δέρμα σας είναι φωτοευαίσθητο ή έχει σπίλους και ουλές. Δεν είναι λιπαρή (σε απλά ελληνικά, δεν γυαλίζει ), αφήνει ματ αποτέλεσμα, απορροφάται στη στιγμή, είναι σαν δεύτερο δέρμα, κάνει το πρόσωπο απαλό και είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και κάθε ηλικία. Είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει. Η αντίστοιχη της για το σώμα είναι επίσης εξαιρετική. Ωστόσο για τον επίμονο σπορτσμαν θα συνιστούσα την Λοσιόν που έχει φτιαχτεί ειδικά για τον αθλητή. Αν όμως προτιμάτε κάτι πιο υψηλό σε προστασία, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το Velvet Body Lotion Spf 50+.

KORRES – Καρυδιά & Καρύδα / Διάφανο Αντηλιακό Σώματος / SPF20
Τα προιόντα ΚORRES τα ξέρετε, φαντάζομαι, και τα αγαπάτε ήδη. Αυτό το διάφανο, όμως, αντηλιακό σώματος που είναι ιδανικό για θαλάσσια σπορ, το γνωρίζετε; Με βιολογικό έλαιο από καρύδι προσφέρει φυσική προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Παράλληλα το βιολογικό καροτέλαιο ενισχύει τη φυσική διαδικασία του μαυρίσματος, αλλά και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και προστατεύεστε και μαυρίζετε και κάνετε κάτι για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση. Τι άλλο να θελήσει κανείς;

Τέλος το συγκεκριμένο αντηλιακό (15,80€) περιέχει και έλαιο καρύδας βιολογικής προέλευσης που έχει τη όλη τη μυρωδιά του καλοκαιριού μέσα του, αλλά διατηρεί και την επιδερμίδα απαλή και ελαστική – δράση που ενισχύεται από την προβιταμίνη Β5 και το αμυγδαλέλαιο.

LA ROCHE POSAY – ANTHELIOS DRY TOUCH SPF 50+
Δύσκολες συνθήκες και εμείς θέλουμε κάτι πολύ δοκιμασμένο. Εδώ είμαστε. Το Anthelios Dry Touch SPF 50+ (18,50€) είναι ένα αντηλιακό που απορροφάται άμεσα, δίχως να αφήνει λευκά ίχνη στο πρόσωπο. Υψηλή προστασία και άμεσο ματ αποτέλεσμα που διαρκεί όσο δύσκολα κι αν γίνονται τα πράγματα.

Τα εργαστήρια της LA ROCHE POSAY δοκίμασαν το εν λόγω αντηλιακό σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας (37ο C με 60% υγρασία), οι οποίες δεν διαφέρουν πολύ από μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

VICHY – CAPITAL SOLEIL DRY TOUCH SPF 50
Η VICHY με το Capital Soleil (17,50€) υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, υψηλότερη ανεκτικότητα και μεγαλύτερη αίσθηση απόλαυσης. Εδώ έχουμε μια αντηλιακή προστασία που, επίσης, προσφέρει ματ αποτέλεσμα ενώ προστατεύει σε βάθος και συμβάλει στη πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων, των χρωματικών αλλοιώσεων και της πρόωρης γήρανσης.

Πολύ ανθεκτική στο νερό και την εφίδρωση, δεν αφήνει λευκά κατάλοιπα και απορροφάται άμεσα χωρίς να κολλάει. Με απαλή και ξηρή υφή αφήνει την επιδερμίδα στεγνή, απαλή και ματ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

KIEHLS CROSS-TERRAIN UV SKIN PROTECTOR SPF 50
Πρόκειται για μια πολύ εξειδικευμένη σύνθεση χωρίς άρωμα, ανθεκτική στο νερό, τον ιδρώτα και τον αέρα, που δημιουργήθηκε για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες προστασίας όσων κάνουν εξτρίμ σπορ και όχι μόνο. Σκουαλένιο (ένα εξευγενισμένο ενυδατικό έλαιο που λαμβάνεται από την ελιά) και συνθετικό κερί μέλισσας -που λαμβάνεται από τα φύλλα του θάμνου Candlelilla στο Βόρειο Μεξικό και τις Νοτιοδυτικές ΗΠΑ- για βαθιά ενυδάτωση.

Τα προïόντα της σειράς Cross Terrain δοκιμάστηκαν σε ακραίες συνθήκες από ταλαντούχους εξερευνητές της νεάς γενιάς στη συνεργασία που έχει η Kiehl’s με το πρόγραμμα «Young Explorers» του National Geographic. Το συγκεκριμένο αντηλιακό (25,50€), το δοκίμασε η Καναδέζα Sarah McNair, 23 ετών, γνωστή και ως «Κληρονόμος της Αρκτικής». Το Cross Terrain προστατεύει το πρόσωπο και το σώμα από τον ήλιο και τον αέρα ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

1/6