Τα 75 εκατ. ευρώ θα φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με την Κομισιόν

Τα 75 εκατ. ευρώ θα φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με την Κομισιόν
epa10904795 Burning vehicles in the Israeli city of Ashkelon following rocket launches from Gaza, 07 October 2023. Rocket barrages were launched from the Gaza Strip early Saturday in a surprise attack claimed by the Islamist movement Hamas. EPA/ATEF SAFADI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Κομισιόν συνεργάζεται στενά με τον ΟΗΕ για να συνδράμει τους αθώους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών της με τους περιφερειακούς ηγέτες.

Μετά τη συνομιλία, η Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε: “Η Επιτροπή θα αυξήσει άμεσα κατά 50 εκατ. ευρώ το υπάρχον κονδύλιο ανθρωπιστικής βοήθειας που προβλέπεται για τη Γάζα. Έτσι, το συνολικό ποσό θα υπερβεί τα 75 εκατ. ευρώ. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τον ΟΗΕ και τους οργανισμούς του για να εξασφαλίσουμε ότι η βοήθεια αυτή θα φτάσει σε όσους έχουν ανάγκη στη Λωρίδα της Γάζας. Η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα άμυνας του Ισραήλ έναντι των τρομοκρατών της Χαμάς, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να παρασχεθεί στήριξη στους αθώους αμάχους στη Γάζα στο πλαίσιο αυτό”.

Ο Επίτροπος κ. Λέναρτσιτς προσέθεσε: “Η Επιτροπή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παράσχει ανθρωπιστική στήριξη στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Ο τριπλασιασμός της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ θα βοηθήσει ώστε να παρασχεθούν στου πολίτες της Γάζας βασικά εφόδια. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφαλής και απεριόριστη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: