Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε τεστ ανθεκτικότητας

Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε τεστ ανθεκτικότητας
epa08211972 Media members preview the new Galaxy Z Flip smartphone during the Galaxy Unpacked 2020 event at the Palace of Fine Arts in San Francisco, California, USA, 11 February 2020. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα νέα κινητά μπορεί να έφεραν τα πάνω- κάτω στον κλάδο της τεχνολογίας, αλλά αξίζουν τελικά τα λεφτά τους;

Τα αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα- τουλάχιστον σύμφωνα με μερικές εμπειρίες κριτικών με τα μοντέλα Motorola Razr και Samsung Galaxy Z Flip.

Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα Input ανέφερε ότι το Motorola Razr πρακτικά έσπασε μετά από μόλις μια εβδομάδα χρήσης. Η οθόνη του κινητού ξεφλούδιζε στο σημείο αναδίπλωσης, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο πέρα από την αλλαγή θερμοκρασίας που, ειλικρινά, δεν θα έπρεπε να προκαλεί κάποια ζημιά στο κινητό.

Το Razr δεν τα πήγε τόσο καλά και σε ένα τεστ ανθεκτικότητας που πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδα Cnet, με τον μεντεσέ του να σπάει τελικά, αφού είχε αναδιπλωθεί μόλις 27.000 φορές. Αλλά το να χαλάει η συσκευή μετά από μόλις μερικές ημέρες συνηθισμένης χρήσης είναι ακόμα πιο ανησυχητικό, ειδικά καθώς το μοντέλο Razr είναι πολύ δύσκολο να επιδιορθωθεί.

Ο κύριος αντίπαλος του Razr, το Samsung’s Galaxy Z Flip, που αναδιπλώνει κάθετα, ίσως είναι τελικά λίγο πιο ανθεκτικό, δεδομένου ότι η Samsung έχει περισσότερη εμπειρία με τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα (συμπεριλαμβανομένης της εντελώς αποτυχημένης κυκλοφορίας του πρώτου αναδιπλούμενου κινητού). Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και χωρίς ελαττώματα.

Η Samsung ισχυρίζεται ότι η οθόνη του Z Flip είναι στην πραγματικότητα πολύ λεπτό γυαλί. Αλλά όταν ο YouTuber JerryRigEverything το τέσταρε, με το να χαράξει την οθόνη με ένα στυλό, το υλικό συμπεριφέρθηκε σαν πλαστικό, με ουσιαστικά την κάθε χαρακιά να αφήνει ένα ορατό σημάδι.

Αυτό δεν είναι τόσο άσχημο όσο το να σπάει ο μεντεσές του κινητού, αλλά σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του τηλεφώνου θα πρέπει να είναι επιπλέον προσεκτικοί προκειμένου να μη χαλάσουν την οθόνη του Z Flip.

Επιπλέον, σε ένα πρόσφατο τεστ πτώσης, που πραγματοποιήθηκε από την Cnet, τόσο το Motorola Razr όσο και το Samsung Galaxy Z Flip έσπασαν στην πρώτη πτώση από ύψος 91,44 εκατοστά.