Τα «άπλυτα» της Χρυσής Αυγής: Αλληλομαχαιρώματα και συγκάλυψη βιασμού

Τα «άπλυτα» της Χρυσής Αυγής: Αλληλομαχαιρώματα και συγκάλυψη βιασμού

Ντοκουμέντο-σοκ που ξεσκεπάζει και βγάζει στη φόρα τα «άπλυτα» της ηγεσίας και των βουλευτών της οργάνωσης φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής».

Σημεία και τέρατα για το εσωτερικό της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτονται μέσα από το ηχητικό απόσπασμα μίας ακόμη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου, το οποίο δημοσιεύει σήμερα το Έθνος της Κυριακής.

Αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τις πληροφορίες που ανταλλάσσουν στο επίμαχο τηλεφώνημα, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι ο ένας πριν γίνει βουλευτής Β’ Πειραιά ήταν οδηγός και ασφάλεια του αρχηγού της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, και ο άλλος τον διαδέχθηκε όταν ο Γ. Λαγός αναβαθμίστηκε.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο οι δύο συνομιλητές που είχαν απευθείας πρόσβαση στον αρχηγό της ΧΑ και απόλυτη γνώση για το εσωτερικό της ναζιστικής οργάνωσης, ομολογούν μέχρι και βιασμό κοριτσιού στα γραφεία τους στη Σπάρτη που συγκαλύφθηκε. Ακόμη μιλούν για την εσωτερική εικόνα της Χρυσής Αυγής, με τους διορισμούς συγγενών, τα πολυτελή αμάξια και τα αλληλομαχαιρώματα, ενώ στρέφουν τα βέλη τους και κατά του «κονφερανσιέ Κασιδιάρη» και του «μ…κα Παππά», όπως τους αποκαλούν.

Μάλιστα, λένε, ότι μετά τις εκλογές και την είσοδο του κόμματος στην Βουλή άλλαξαν πολύ τα πράγματα. «Μπορεί πριν πέντε χρόνια να είχαμε δυο δραχμές στην τσέπη, αλλά κοιμόμασταν ήρεμοι», λένε.

Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνομιλία, εδώ:

Γ.Λ.: Έχω αηδιάσει με αυτά που βλέπω ρε φίλε, αηδίασα να πούμε, αηδίασε η ζωή μου να πούμε. Τι λαμόγια είναι αυτα που έχουμε μπλέξει ρε; (…)

Σ.Δ.: Ρε φίλε να σου πω κάτι, μπορεί να ήμασταν με δύο δραχμές να πούμε στην τσέπη πριν πέντε χρόνια αλλά κοιμόμασταν ήρεμοι, είχαμε την αξιοπρέπεια μας. (…)

Γ.Λ.: Τρελάθηκαν όλοι, δωσ’ τους κάμερα, δωσ’ τους κι ένα μικρόφωνο και να τρέχουν όλοι… (…)

Σ.Δ.: Με το που πεταχτούν οι κάμερες, δηλαδή είναι μια αηδία μια… ένα ξέρασμα με το που πεταχτούν οι κάμερες, βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια με τη βροχή. (…) Και λόγια βαριά, τώρα καθόταν ο Παππάς κι έλεγε θα ακολουθήσουμε μέχρι τον θάνατο και πέρα από το θάνατο και τα λοιπά… ποιό θάνατο βρε μαλάκα να πούμε, που άμα πέσουμε από τη Βουλή, θα πας πάλι να βαράς έπιπλα, μαλάκα!

Γ.Λ.: Για δεν ήσουν και πριν βρε Χρηστάρα, στα δύσκολα που περνάγαμε; Πού ήσουνα βρε θανατηφόρε, θανατηφόρε; Πού ήσουνα; Πού ήσουνα γαμώ την πουτάνα μου, που αμα δεν ήμασταν στη Βουλή σήμερα θα ήταν ο καθένας στο πόστο του, στην πάρτη του θα ήτανε να πούμε. (…) Τους είδαμε 15 χρόνια τους θανατηφόρους, είδαμε πώς ήτανε δίπλα μας όταν περνάγαμε τα δύσκολά μας, ο καθένας την πάρτη του ήτανε. Μόλις η Χρυσή Αυγη μπήκε στη Βουλή, ήρθανε! Νάτους! Καλώς τους! Αναλάβανε εκπρόσωποι, αναλάβανε ομιλητές ξέρω ΄γω. (…)

Σ.Δ.: Αφού βάλαμε ξαδέλφια και πρωτοξάδελφα αριστερά δεξιά και το φίλο του φίλου, τι…

Γ.Λ.: Ετσι! (…) Ένας μικρός πυρήνας έχουμε μείνει, ένας μικρός πυρήνας έχουμε μείνει, μας έχουνε καταπιεί λοιπόν και πρέπει να επαναστατήσουμε για να στο πω κι έτσι. (…) Αδελφές βάλαμε στους δικηγόρους, κάποιους που μας βρίζανε έχουμε βάλει, κάποιους, με ποιούς να συνεργαστώ; Γιατί βλέπω έχουν τρελαθεί, έχουν καβαλήσει καλαμάρες, έχουνε ξεφύγει, αρρωστήσανε να πούμε και δεν μπαίνει κανείς. (…) Έτσι είναι η κατάσταση. Ρε γίναμε πολιτικοί ρε. Γίναμε πολιτικοί με την κακή έννοια και είμαστε έναν χρόνο στη Βουλή φίλε, αν περάσουν κανά δυο χρόνια ακόμα ξέρεις τι θα γίνει; Θα ξεφτιλιστούμε τελείως! (…) Μου γυρνανε με κάτι αμάξια, με κάτι ξέρω ‘γω ψιλοέτσι να πούμε πολυτελείας με αστυνομικούς κάποιοι δίπλα, με έτσι με αλλιώς… φαντάσου να περάσουνε δυο τρία χρόνια τι έχει να γίνει, και φαντασου να αναλάβουμε κανά πόστο. (…)

Σ.Δ.: Ναι, είναι τα λαμόγια. Είναι αυτοί που δεν τους νοιάζει η Χρυσή Αυγή.

Γ.Λ.: Τους νοιάζει το ποσοστό. (…) εγώ στη Βουλή όταν πηγαίνω οι επιτροπές είναι 75 ευρώ, ξέρεις τι έκανα πριν από πέντε μέρες; Τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα βγάλτε με από τις επιτροπές, δεν θα είμαι σε καμία επιτροπή, και μου λειπουν τα λεφτά εντάξει, δεν μπορώ ρε ούτε να τους βλέπω ούτε να με βλέπουνε! Δηλαδή πάω στη Βουλή και αηδιάζω πιο πολύ από τους δικούς μας και μετά για τους υπόλοιπους!

 

Για τον Κασιδιάρη: Χτες έκανε τον «κονφερασιέ»

Σ: Πρέπει να επαναστατήσουμε

Γ: Τι να σκεφτούμε; Εδώ μου είπανε χθες ο άλλος έκανε τον κονφερασιέ  έκανε τον ομιλητή, έκανε τον βάλε να μιλήσει ένας άνθρωπος, βάλε και από το μέτωπο νεολαίας  να μιλήσει ένας άνθρωπος

Σ: Τίποτα ρε

Γ: Αφήστε και κανέναν άλλον άνθρωπο να μιλήσει ρε π… να πούμε. Εμένα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να μιλήσω κιόλας στην ομιλία και μου λέει ο Ηλίας να μιλήσω, όχι σε Ηλία του λέω, άστο του λέω, δεν μιλάω, μιλήστε εσείς του λέω

 

Για τον βιασμό κοριτσιού στα γραφεία της ΤΟ Σπάρτης

Σ: Σου λέω θα γίνει αργά ή γρήγορα, θα γίνει κάνα νταχτιρντί χοντρό, δηλαδή εγώ το προβλέπω. Εχθές επειδή το συζήτησα με τον Μάκη του λέω προβλέπω μπόρα και θα έρθει και πολύ σύντομα.

Γ: Θα έρθουν.

Σ: Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο

Γ: Ξέρεις τι θα γίνει μέχρι τις εκλογές θα πάνε καλά. Πηγαίνει μόνο του το τρένο, θα πάμε καλά με τις εκλογές και μετά τις εκλογές εκείνες θα αρχίσει φίλε το μεγάλο το σόου. Εκεί που θα έχεις βάλει 50 βουλευτές μέσα που θα είναι το κάθε καρυδιάς καρύδι, εκεί που θα έχεις γεμίσει με συμβουλάτορες και με έτσι και με άτομα που παίζουν. Καταρχήν έχει χαθεί παντελώς η ιεραρχία μέσα στη Χρυσή Αυγή.

Σ: Καμία

Γ: Δεν βγαίνει άκρη έτσι φίλε. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα σου μιλάω. Ρε με πήρανε τηλέφωνο από την τοπική την περασμένη εβδομάδα πριν δέκα μέρες από τη Σπάρτη για ένα περιστατικό που βιάσανε, ασελγήσανε ξέρω εγώ δεν βιάσανε στο κοριτσάκι μιας τύπισσας, η οποία έριχνε (ακατάληπτο) στα γραφεία.

Σ: Το ξέρω, το ξέρω

Γ: Και τι έκανε εντέχνως η τοπική; Ξέρεις τι κάνανε στην τοπική

Σ: Πήγαινε να τιμωρήσει την άλληνε

Γ: Έδωσε ποινή έναν μήνα…Ρε φίλε σου λέω εντάξει σου λέω τα ακούω και λέω δεν γίνεται

Σ: Και πήγε μετά ο έξυπνος και της έλεγε άμα δεν ήθελες να μην ανοίγεις τα πόδια σου. Τι πήγε και είπε ο άλλος ο έξυπνος ο δικός μας

Γ: Ρε μ…. σου λέω τα έχω χάσει, τα έχω χάσει λέω δεν γίνεται δεν γίνεται ρε μ…. τα έχω χάσει. Πού έχω μπλέξει μ’ αυτούς, χίλιες φορές στο γήπεδο που πήγαινα με την Ορίτζιναλ καλύτερα, καλύτερα θα΄’ναι. Αυτό που ζω τώρα στη Χρυσή Αυγή ρε φίλε, που υποτίθεται έχουμε ιδεολογία και έχουμε και νοοτροπία και έχουμε…

Πηγή: Έθνος της Κυριακής