Τα αστρονομικά ποσά που βγάζουν ημερησίως τα δημοφιλέστερα παιχνίδια για κινητά- Ποιο κατέκτησε την πρωτιά

Τα αστρονομικά ποσά που βγάζουν ημερησίως τα δημοφιλέστερα παιχνίδια για κινητά- Ποιο κατέκτησε την πρωτιά
Photo: pixabay.com
Με το πέρασμα των χρόνων, τα παιχνίδια για κινητά έχουν γίνει ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, καθώς τα smartphones επεκτείνουν την αγορά των παιχνιδιών και πέρα από τις κονσόλες και τους προσωπικούς υπολογιστές.

Η βιομηχανία παιχνιδιών για το κινητό συνεχίζει να αναπτύσσεται, με τους προγραμματιστές να έχουν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων σε ημερήσια βάση. Σύμφωνα με δεδομένα που αποκτήθηκαν από την ιστοσελίδα Finbold.com, είναι εμφανές ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2020, τα παιχνίδια σε συσκευές iOS είχαν έσοδα ύψους περίπου 13,29 εκατ. δολάρια σε ημερήσια βάση.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δεδομένα, το Fortnite ηγείται των ημερήσιων εσόδων με 2,75 εκατ. δολάρια, ακολουθούμενο από το Roblox, με έσοδα 2,40 εκατ. δολάρια. Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας Pokemon Go βρίσκεται στην Τρίτη θέση της κατάταξης, με 1,86 εκατ. δολάρια, ενώ το παιχνίδι Coin Master ακολουθεί με μικρή διαφορά στα 1,80 εκατ. δολάρια. Το Candy Crush Saga κατέχει την πέμπτη θέση όσον αφορά τα έσοδα με 1,42 εκατ. δολάρια.

Το video game στρατηγικής της Supercell, Clash of Clans, κατατάσσεται στην έκτη θέση με έσοδα ύψους 0,94 εκατ. δολάρια, ενώ το Gardenscapes βρίσκεται στην έβδομη θέση με 0,84 εκατ. δολάρια.

Το COD: Mobile έχει μέσα ημερήσια έσοδα 0,69 εκατ. δολάρια από τον Ιούνιο του 2020 και βρίσκεται στην όγδοη θέση, το Homescapes έρχεται ένατο έχοντας έσοδα 0,35 εκατ. δολάρια, ενώ το παιχνίδι δράσης Toon Blast κλείνει την δεκάδα με μέσα ημερήσια έσοδα της τάξεως των 0,24 εκατ. δολαρίων στις συσκευές iOS παγκοσμίως.

Τι συμβαίνει με τις ημερήσιες νέες εγκαταστάσεις παιχνιδιών

Η έρευνα της Finbold.com εξετάζει επίσης το ποιες εφαρμογές παιχνιδιών έχουν τα περισσότερα ημερήσια downloads από τον Ιούνιο του 2020. Το Roblox ηγείται με έναν εκτιμώμενο αριθμό 21.034 εγκαταστάσεων σε ημερήσια βάση. Το COD: Mobile είναι στη δεύτερη θέση με έναν εκτιμώμενο αριθμό 20.566 ημερήσιων downloads, ενώ το Pokemon Go έρχεται τρίτο με 19.291. Στη συνέχεια, το Clash of Clans βρίσκεται στην τέταρτη θέση με περίπου 19.206 downloads σε ημερήσια βάση. Το παιχνίδι για κινητά Coin Master κλείνει την πρώτη πεντάδα με περίπου 19.169 downloads.

Το Candy Crush Saga βρίσκεται στην έκτη θέση με 19.139 νέα downloads την ημέρα, ακολουθούμενο από το Toon Blast με 18.518 ημερήσια downloads. To Gardenscapes έρχεται όγδοο με 18.150 downloads. Το Homescapes και το Fortnite έρχονται στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα με 15.845 και 15.728 downloads. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το Fortnite έχει τα υψηλότερα ημερήσια έσοδα, υστερεί έναντι των υπόλοιπων παιχνιδιών σε νέα ημερήσια downloads.

Μόλις τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το Fortnite έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και έχει λάβει δύο υποψηφιότητες ως το «Mobile Game of the Year» στα Golden Joystick Awards του 2018 και ως το «Best Mobile Game» στα The Game Awards του 2018.

Επιπλέον, το Fortnite αναβαθμίζεται συχνά, με τους προγραμματιστές να προσθέτουν νέα λογισμικά ενημέρωσης συνεχώς, τροποποιώντας τα στατιστικά στοιχεία για όλα τα όπλα, ενώ παράλληλα δημιουργούν νέα όπλα και χειροβομβίδες για τους χρήστες. Το παιχνίδι είναι επίσης εύκολο για να το μάθει κάποιος. Τέλος, το ενδιαφέρον των κοινωνικών δικτύων για το παιχνίδι, έχει οδηγήσει στο να αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία του, κάτι που κατ’ επέκταση έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερα έσοδα.

Η άνοδος της βιομηχανίας των παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα

Ένας λόγος που τα παιχνίδια για κινητά έχουν μεγάλα έσοδα είναι η αυξανόμενη δημοφιλία τους, καθώς χρηματοδοτούνται από διαφημίσεις μέσα στο παιχνίδι. Ολοένα και περισσότεροι προγραμματιστές πουλάνε χώρο για διαφημίσεις για να χρηματοδοτήσουν τα παιχνίδια τους. Για παράδειγμα, ένα σύνηθες φαινόμενο είναι οι διαφημίσεις σε μορφή βίντεο που ξεκλειδώνουν αμοιβές για τους παίκτες.

Με το πέρασμα των χρόνων, τα παιχνίδια για κινητά έχουν γίνει ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, καθώς τα smartphones επεκτείνουν την αγορά των παιχνιδιών και πέρα από τις κονσόλες και τους προσωπικούς υπολογιστές. Μέσα στα επόμενα χρόνια, τα παιχνίδια στα smartphones αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία των παιχνιδιών με τους προγραμματιστές να εστιάζουν σε πιο περίπλοκες εφαρμογές παιχνιδιών σε κινητές συσκευές.

Η βιομηχανία των παιχνιδιών για τηλέφωνα επίσης θα συνεχίσει να επεκτείνεται χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις. Η συνεχής εξέλιξη τεχνολογιών όπως η ένταξη της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας όπως και η τεχνολογία αισθητήρων προσφέρει στους gamers μια βελτιωμένη εμπειρία παιχνιδιού που περιλαμβάνει ρεαλιστικά γραφικά και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Όπως αναμένεται, το 2020 τα παιχνίδια για το κινητό θα έχουν συνολικά έσοδα που θα ξεπερνούν τα 77 δισ. δολάρια.