Τα μπόνους στη Wall Street μειώθηκαν αισθητά το 2015

Τα μπόνους στη Wall Street μειώθηκαν αισθητά το 2015

Η χρονιά δεν κύλησε καλά για τους τραπεζίτες.

Το 2015, τα μπόνους στη Wall Street έπεσαν σε χαμηλά τριετίας, καθώς η αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών έπληξε τα κέρδη, αναφέρεται σε έκθεση της χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής αρχής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Στην ίδια έκθεση, υπάρχει και η προειδοποίηση ότι κέρδη και θέσεις εργασίας θα μειωθούν περαιτέρω φέτος.

Το μέσο μπόνους της Wall Street μειώθηκε κατά 9%, στα 146.200 δολάρια, το 2015. Συνολικά, το ύψος των συναλλαγών μεσαζόντων-πρακτόρων των εταιρειών που είναι μέλη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μειώθηκε στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε όλο τον κλάδο, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 10,5%, στα 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια, το περασμένο έτος.

«Τα μπόνους και τα κέρδη της Wall Street μειώθηκαν το 2015, αντανακλώντας ένα έτος γεμάτο προκλήσεις για τις χρηματοπιστωτικές αγορές» δήλωσε ο Ελεγκτής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Τόμας ΝτιΝάπολι.

Παρά την πτωτική πορεία της κερδοφορίας, στον κλάδο προστέθηκαν 4.500 νέες θέσεις εργασίας πέρυσι και πλέον απασχολούνται εκεί 172.400 άτομα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε αύξηση των θέσεων εργασίας για δύο συνεχόμενες χρονιές, από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009 και δώθε.

Και πάλι, παρά τις προσθήκες νέων θέσεων εργασίας, το μέγεθος του κλάδου είναι 8% μικρότερο από την περίοδο πριν την κρίση.