Τα δισεκατομμύρια του Netflix απέδωσαν καρπούς και οι Χρυσές Σφαίρες το αποδεικνύουν

Τα δισεκατομμύρια του Netflix απέδωσαν καρπούς και οι Χρυσές Σφαίρες το αποδεικνύουν

Έχει σαρώσει ήδη στη μικρή οθόνη, όμως το μεγάλο στοίχημα είναι τα κινηματογραφικά βραβεία.

 

Η τεράστια προσπάθεια του Netflix να πετύχει την αναγνώριση στον κόσμο του κινηματογράφου και τις διεθνείς βραβεύσεις, φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς.

Την Κυριακή στον διαγωνισμό για τις Χρυσές Σφαίρες ο γίγαντας του streaming εξασφάλισε πέντε συνολικά βραβεία.

Συνολικά το Netflix επέδειξε οκτώ υποψηφιότητες για τηλεοπτικές σειρές και πέντε για ταινίες στη φετινή διοργάνωση, κι έφυγε στο τέλος της βραδιάς με τρεις και δύο νίκες αντίστοιχα.

Το Netflix ξόδεψε συνολικά 13 δισ. δολάρια για την παραγωγή περιεχομένου το 2018, και στις φετινές Χρυσές Σφαίρες πέτυχε κάποιες πολύ σημαντικές νίκες, όπως του καλύτερου σκηνοθέτη -Alfonso Caron- και της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το Roma. Η σειρά Kominsky Method αναδείχθηκε καλύτερη τηλεοπτική σειρά στην κατηγορία κωμωδίας και μιούσικαλ, καθώς και τον πρώτο ανδρικό ρόλο στις ίδιες κατηγορίες για την ερμηνεία του Michael Douglas.

Το επόμενο πολύ μεγάλο τεστ για το Netflix είναι, φυσικά, τα Όσκαρ. Μάλιστα η εταιρεία έχει ήδη προνοήσει να κυκλοφορήσει το Roma πρώτα στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν μπει στην οικιακή του πλατφόρμα, ούτως ώστε να καταρρίψει το επιχείρημα των κριτών για τις υποψηφιότητες οι οποίες δεν προβλήθηκαν στο «μεγάλο πανί» για αρκετό χρονικό διάστημα πριν μεταφερθούν στις μικρές οθόνες.