Τα δώρα της Google στους υπαλλήλους της κοστίζουν πολύ λιγότερο από όσο νομίζετε

Τα δώρα της Google στους υπαλλήλους της κοστίζουν πολύ λιγότερο από όσο νομίζετε
Photo:

Τί κόστος έχουν τα γεύματα, το γκολφ και το λεωφορείο που προσφέρει ο τεχνολογικός κολοσσός στους «προνομιούχους» εργαζόμενους;

Δωρεάν γκουρμέ γεύματα, συνεδρίες μασάζ και στεγνοκαθαριστήρια εντός του κτηρίου είναι μόνο μερικά από τα προνόμια που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι της Google.

Οι ίδιοι οι ιδρυτές της εταιρείας, Λάρρυ Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, παρουσίασαν μια λίστα με τα «προνόμια» αυτά ενώπιον του μετοχικού συμβουλίου της Google όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2004. Με αυτό τον τρόπο «υπέγραψαν» την δέσμευση τους ότι θα παρέχουν τέτοια οφέλη στους εργαζόμενους που θα βελτιώσουν την υγεία και την παραγωγικότητα τους.

Η Google θέλει το ανθρώπινο δυναμικό της να έχει τη μέγιστη αποδοτικότητα, ενώ ταυτόχρονα κάνουν ότι μπορούν ώστε να ενισχύσουν την κοινότητα και την καινοτομία. Αν νομίζετε, τώρα, πως όλα αυτά κοστίζουν οι υπεύθυνοι του τεχνολογικού κολοσσού εκμυστηρεύονται πως το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο.

«Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η Google ξοδεύει μια περιουσία ώστε να προσφέρει ιδιαίτερα πράγματα στους υπαλλήλους» σημειώνει ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικούς της εταιρείας, Λάζλο Μποκ στο νέο του βιβλίο «Κανόνες εργασίας!».

«Τα περισσότερα από τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε για να “ευχαριστήσουμε” και να “φροντίσουμε” τους υπαλλήλους της Google είναι δωρεάν ή κοστίζουν ελάχιστα», συμπληρώνει ο Μποκ.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε ένα διάγραμμα που δείχνει το κόστος και το όφελος ορισμένων από τα πιο σημαντικά προνόμια που προσφέρει η Google: