100 χρόνια Καφεκοπτεία Λουμίδη: Η ιστορία του καφέ μέσα από μια οικογενειακή επιχείρηση

100 χρόνια Καφεκοπτεία Λουμίδη: Η ιστορία του καφέ μέσα από μια οικογενειακή επιχείρηση

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εκατό χρόνια λειτουργίας γιορτάζουν εφέτος τα Καφεκοπτεία Λουμίδη. Η ιστορία των Καφεκοπτείων Λουμίδη ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα όταν οι τρεις αδελφοί Αντώνης, Νίκος και Ιάσων Λουμίδης άφησαν πίσω την γενέτειρα τους την Κάρυστο και εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά, όπου ξεκίνησαν να εμπορεύονται για πρώτη φορά τον δυσεύρετο για τα δεδομένα της εποχής καφέ στην ελληνική αγορά.

Η ίδρυση του πρώτου καταστήματος της Οικογένειας Λουμίδη πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά το 1920 και έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα η δεύτερη και τρίτη γενιά, βασιζόμενοι στην εμπειρία σχεδόν 100 ετών, συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία διαθέτοντας υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής προϊόντων καφέ υψηλής ποιότητας, τα οποία διανέμονται μέσω του δικτύου Retail καταστημάτων «Καφεκοπτεία Λουμίδη» και του δικτύου Χονδρικής πώλησης (B2C & B2B). Επίσης, δημιουργούν γωνιές φρεσκοκομμένου καφέ σε επιλεγμένα σημεία πώλησης όπως φούρνοι, mini markets, παντοπωλεία, κάβες κλπ.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα με μια ξεχωριστή γιορτή για τους εργαζόμενους των Καφεκοπτείων Λουμίδη και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπου θα κορυφωθούν στις αρχές του 2020 όταν θα συμπληρωθούν και επίσημα τα 100 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.

Ο Ιάσων Λουμίδης, Εμπορικός Διευθυντής των Καφεκοπτείων Λουμίδη, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που τα Καφεκοπτεία Λουμίδη γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση τους και ιδιαίτερα υπερήφανοι που αποτελούμε μια ελληνική οικογενειακή Επιχείρηση με αδιάλειπτη και επιτυχημένη πορεία ενός αιώνα στην αγορά του καφέ. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε την μακρόχρονη παράδοση της επιχείρησης προσφέροντας αξία στους πελάτες μας, μέσα από εξαιρετικούς καφέδες, νέα εκλεκτά προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση, πάντα με την υπογραφή των Καφεκοπτείων Λουμίδη».