Τα ελληνικά προϊόντα στηρίζουν τον τζίρο της Lidl Hellas

Τα ελληνικά προϊόντα στηρίζουν τον τζίρο της Lidl Hellas

Η Lidl, που προωθεί 150 ελληνικά προϊόντα, παρουσίασε το πρώτο κατάστημα νέας γενιάς στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 260 καταστήματα, μεταξύ των οποίων αρκετά «νέας γενιάς», εκτιμάται ότι θα αριθμεί στο τέλος της επόμενης πενταετίας το δίκτυο της LIDL Hellas, που στηρίζει το 45% του τζίρου της σε ελληνικά προϊόντα. Η Lidl, που προωθεί 150 ελληνικά προϊόντα- πχ ελληνικές ελιές, φέτα, χαλβά και φρούτα- στα σούπερ μάρκετ της σε 26 χώρες, παρουσίασε χθες το πρώτο της κατάστημα νέας γενιάς στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή των Διαβατών. Το νέο κατάστημα, το οποίο στοίχισε 4 εκατ. ευρώ και θα ανοίξει στο κοινό μεθαύριο, Πέμπτη 14 Ιουλίου, είναι το δεύτερο νέας γενιάς πανελλαδικά, μετά από εκείνο της Αλικαρνασσού στην Κρήτη, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ για το 2016.

Πέραν των δύο καταστημάτων νέας γενιάς σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, το μοντέλο των σούπερ μάρκετ νέας γενιάς, για το οποίο θα επενδυθούν φέτος 25 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 100 εκατ., σχεδιάζεται να επεκταθεί και στη Λαμία, τη Δράμα, τη Φλώρινα και τη Μεσσήνη. Τα νέα καταστήματα είναι αναβαθμισμένα και αισθητικά-αρχιτεκτονικά, περιλαμβάνουν νέο bake-off αρτοποιείο, κρεοπωλείο και ιχθυοπωλείο, κάβα κρασιών και τμήμα καλλυντικών, ενώ οι πάγκοι των φρέσκων λαχανικών εμπλουτίζονται με βιολογικά προϊόντα και φρεσκοκομμένες σαλάτες. Το ιχθυοπωλείο, εκτός από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, θα διαθέτει και σούσι.

Κατά τη διάρκεια του τετραμήνο Μαρτίου 2016-Φεβρουαρίου 2017 της εταιρικής χρήσης 2016-2017, ο κύκλος εργασιών της Lidl Hellas αυξήθηκε στα 475 εκατ. ευρώ (+6,2%). Η εταιρεία, που σήμερα διαθέτει 220 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων 25 στη Θεσσαλονίκη, συνεργάζεται με 3.000 και πλέον προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, απασχολεί 5.300 εργαζομένους και τον τελευταίο χρόνο έχει δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας.