Τα επιδόματα που κινδυνεύουν να «χαθούν» από τις νέες αντικειμενικές

«Τσουχτερές» για χιλιάδες φορολογούμενους είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, καθώς μπορεί να τους κοστίσουν ακόμη και τα κοινωνικά επιδόματα.

«Τσουχτερές» για χιλιάδες φορολογούμενους είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, καθώς μπορεί να τους κοστίσουν ακόμη και τα κοινωνικά επιδόματα.

Σε πολλά μεσαία προάστια του Λεκανοπεδίου, όπου οι τιμές ζώνης κυμαίνονται μεταξύ 1.000 και 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, οι νέες αντικειμενικές αξίες κάνουν «άλμα» κατά 200, 300, 550 και 600 ευρώ ανά τετραγωνικό. Οι αυξήσεις αυτές φυσικά θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η αύξηση των τιμών ζώνης και κατ’ επέκταση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο να βρεθούν εκτός της κοινωνική πολιτικής και διαφόρων επιδομάτων χιλιάδες πολίτες. Εκτός εάν η κυβέρνηση φέρει διάταξη στη Βουλή με την οποία θα αναπροσαρμόσουν προς τα πάνω τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια για μια σειρά από επιδόματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα επιδόματα που κινδυνεύουν να χαθούν από τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

-Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

-Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος

-Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

-Κοινωνικό μέρισμα

-Οικογενειακό επίδομα

-Φοιτητικό επίδομα

-Έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ

-Προστασία 1ης κατοικίας από πλειστηριασμούς